FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POGLEDAJTE CIJELU BORBU

Pobjeda O'Malleya uzburkala duhove, najžešći je bivši prvak: "Ovo je najveća krađa u povijesti!"

Puno je nezadovoljstva nastalo nakon proglašenja pobjednika borbe Seana O'Malleya i Petra Yana.

Sean O'Malley (Foto: Afp)

Najveću pobjedu dosadašnje karijere upisao je Sean O'Malley, savladavši Petra Yana na UFC 280 priredbi, to je apsolutno neupitno. Razloga za to je više, osim samog rezultata tu je i činjenica da je bio unaprijed otpisani veliki autsajder.

Hejt prema Seanu neće nestati

No, veliki "hejt" MMA zajednice prema njemu nakon borbe neće nestati. Iako će svi priznati da ih je ugodno iznenadio svojom izvedbom, malo je onih koji će se složiti da su suci na kraju donijeli ispravnu odluku.

Islam Makhachev i njegov tim VIDEO Ostvareno proročanstvo Khabibovog oca, Makhachev gušenjem savladao Oliveiru i popeo se na UFC tron divider

Tako smo odmah nakon borbe počeli viđati komentare koji odlaze u smjeru toga da UFC pokušava gurati O'Malleya te da su sudačke odluke takve kakve jesu upravo zbog toga. Ukratko, većina fanova, ali i medija, smatra da je Yan itekako napravio dovoljno za pobjedu.

Yan nije sakrivao frustracije

I sam ruski borac slaže se s takvim mišljenjem, što nije skrivao reakcijom nakon proglašenja pobjednika, ali i vrlo jasnim statusom koji je nakon toga objavio na Twitteru.

Yan tako drugu borbu u nizu nezadovoljan napušta Octagon, budući da je frustriran sudačkom odlukom bio i nakon revanša protiv Aljamaina Sterlinga. 

Nezadovoljan je i bivši prvak bantam kategorije, Henry Cejudo. Zapravo, on također djeluje frustriran, što se da iščitati iz objave na Twitteru.

Sterling vs. Dillashaw VIDEO Izvrsni Aljamain Sterling završio Dillashawa i po drugi put obranio titulu divider

"Ovo je najveća krađa u povijesti. Nadam se da naš sport neće postati poput boksa, Dana White", napisao je Cejudo, prije nego je podijelio snimku svoje vlastite reakcije na odluku.

Statistika puno toga otkriva

Službena statistika kaže da je O'Malley tijekom borbe pogodio 84 značajna udarca, dok je Yan pogodio 58. Rus je upitao šest rušenja, uz nešto manje od šest minuta kontrole, no niti na jedno nije nadovezao neku dodatnu štetu.

O'Malley je, unatoč tome što je Yan puno više vremena kontrolirao borbu, ipak napravio više šteta, što se da vidjeti i na licima boraca.

Neki objektivan sud je da se svakako Yan može ljutiti, budući da je borba bila vrlo izjednačena te da je svaki imao svojih prilika. Najveća krađa u povijesti? Teško!

Ako želite donijeti ispravan sud hladne glave, ispod teksta je snimka cijele borbe.

Cijela borba O'Malleya i Yana

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider