FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BORBA VUKA I PANTERE

FNC 6: Čelić pred Karlovčanima traži krv, Krofak smiruje strasti i kaže kako će sve pokazati u borilištu

Borba Patrika Čelića i Stanislava Krofaka jedna je od intrigantnijih na programu FNC 6 priredbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Okršaj dva zagrebačka borca pripremljen je za karlovačku MMA publiku koja će prisustvovati FNC 6 priredbi, ali i sve one koji će istu pratiti od svojih domova. Sučelit će se Patrik "The Wolf" Čelić (4-1) i Stanislav "Pantera" Krofak (9-5). 

Borba vuka i pantere u startu je intrigantna zbog svojevrsnih tenzija koje su se između boraca stvorile. Zanimljivo, sama borba bi još nedavno bila neočekivana jer su se borili u dvije kategorije razlike. No, kako je Čelić otišao kategoriju više u velter, dok je Krofak odlučio u istu se pokušati spustiti, matchmaking hrvatske promocije ih je upario. 

Patrik traži nadogradnju sjajnog dojma iz Zaboka

Patrik je već uspješan velteraški debi imao proljetos u Zaboku, kad je slavio u borbi protiv Michaela Realija, prekidom u trećoj rundi. Zbog toga smo ga prvo pitali o toj borbi.

"Iskreno, zadovoljan sam što se tiče kondicijske pripreme, skidanja kilograma i mene samog kako sam to sve odradio te slušao kut. Mislim da sam podosta sazrio u tih godinu dana koje sam uzeo da bih se posvetio sebi i onome što mi nedostaje. Jako mi se sviđa velter kategorije i sigurno ću se nastaviti boriti u njoj", potvrdio je Patrik, otkrivši kako to izgleda po pitanju njegove težine:

"Do sada sam skidao s 87 ili 88 kilograma pa mi je bilo lakše nego prije kad sam skidao s 84 na 70. To je bilo dosta mukotrpno, na kraju ne bih imao više ni mišića, ostao bi mi samo skelet. Ovdje sam puno mesnatiji pa imam i od kuda skinut. Ja sam bio realno velik za laku kategoriju i u velteru sam neki prosjek, ali puno više mi se sviđa. Posvetio sam se bazi i dobio sam mišiće gdje su mi bili potrebni. Radio sam puno s utezima i mislim da sam dobar velteraš."

Od good boya do opakog momka

Kad je tek započeo karijeru, Patrik je prvobitno ostavio dojam mirnog i povućenog dečka. No, onda je došlo finale prve sezone FNC Armagedona te borba protiv Marka Bojkovića, kao i sav trash talk te tenzije koje su išle uz to. Patrik je to prihvatio, svidjelo mu se i od sada namjerava pred svaku svoju borbu stvoriti te neke dodatne emocije.

"Vidio sam u borbi protiv Bojkovića kako mi to više odgovara te kako više grizem oko same borbe. Stvori se hype, a meni to ne stvara veći pritisak. Od sad ćete me takvog gledati", potvrdio je.

S Krofakom se poznaje, budući da je Pantera dolazi u American Top Team trenirati, no onda još nisu bili ista kategorija.

"Nismo imali puno zajedničkog dodira, on je radio s većim borcima, a ja sam se bazirao na svoju kategoriju pa sam radio s Pejićem i drugim kolegama. Možda smo jednom odradili grappling, ne znamo se baš međusobno. Jedino što su mi kolege iz kluba, koji su radili s njim, rekli neke stvari", neke bitne spoznaje pred borbu će ipak imati.

Baza je obojici grappling, no kroz MMA karijeru su naravno izgradili vještinu borbe na nogama. Postavlja se pitanje kakva će ovo borba biti.

"Ja sam uvjeren da će me pokušati rušiti jer će osjetiti koliko sam tvrđi od njega. Bit će to panično rušenje, no spreman sam na sve. Moja je baza grappling tako da se osjećam apsolutno sigurno svugdje i ne vidim da će mi stvarati poteškoće gdje god se borba bude odvijala", uvjeren je Patrik u svoju pobjedu, kratko još dodavši poziv svim ljubiteljima borilačkog sporta da to sve poprate:

"Živim u trenutku i radim po osjećaju. Jednostavno živim ovo sve što je oko mene. Htio bih pozvati sve na event u Karlovac jer gledat ćete teško krvoproliće, nemojte to propustiti."

Krofak spušta loptu na zemlju i kaže kako će se sve vidjeti u petak

Kontaktirali smo naravno i Krofaka, kojeg nije bilo godinu dana, tj. otkako je upisao pobjedu na slovenskog Megdanu, čime je prekinuo niz od tri poraza. Upitali smo ga zašto pauza?

"Prošle godine trebao sam se na Oktagonu boriti protiv Vlaste Čepe. I na samom početku priprema sam slomio ruku i morao sam na operaciju. Zato sam bio odsutan gotovo godinu dana. Prije toga sam osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u savate boksu i bio sam spreman kad se dogodila ozljeda. Onda je došla ova ponuda, prihvatio sam ju i moram reći kako sam potpuno spreman", rekao je Krofak, koji nije htio puno pričati o svom prethodnom nastupu:

"Protivnik je bio loš i to sam prihvatio da odradim da bih se vratio borbama. Nisam tom borbom puno dobio."

I on je potvrdio kako tijekom vremena u ATT-ju nisu imali puno zajedničkih treninga.

"Patrik je bio lakša kategorija od mene tako da ga znam po posljednjim borbama. Znam da je čvrst i uporan, neće biti lagana borba, ali takve borbe meni trebaju", kratak je komentar.

Ne želi ulaziti u trash talk

Naravno, nismo mogli ne upitati ga o Patrikovim izjavama, pa tako i ovoj posljednjoj kojom je pozvao publiku u Karlovac.

"Ne znam što reći. U početku mi je bilo simpatično, ali sad je pretjerao. Oglušio sam se na to, ali vidi se po reakciji ljudi da je pretjerao i da je sve malo smiješno. Sve ćemo vidjeti u petak u borilištu", uz osmijeh je dodao.

Otkrio je još Stanislav kako će borba ipak biti održana u međukategoriji, odnosno na pola puta od veltera do srednje.

"Prvi put idem u velter pa sam tražio da bude međukategorija do 81 kilogram i to smo dogovorili. Za sada cijeli protokol ide dobro. Ostalo mi je šest i pol kilograma, bit će to dobro, imam kondicijskog trenera koji brine o tome i na vagi ću biti na 81 kilogram", za kraj je potvrdio kako će na vagi biti točan. A to je samo prvi dio posla koji je ovog tjedna pred njim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider