FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
navijači razočarani

Parker izdržao 12 rundi, ali Joshua je osvojio i četvrti pojas svjetskog prvaka!

Anthony Joshua pobijedio je Josepha Parkera nakon jednoglasne odluke sudaca.

Galerija Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP) Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP) Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP) +3 Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP)

Anthony Joshua obranio je svoja tri pojasa naslova prvaka po IBO, IBF i WBA verziji te im pridodao i onaj WBO organizacije nakon što je poslije 12 rundi slavio protiv Josepha Parkera jednoglasnom odlukom sudaca.

Pred 80 tisuća navijača na stadionu u velškom Cardiffu Joshua nije uspio nokautirati protivnika koji je pružio velik otpor, ali bilo je to premalo da sruši prvaka. Parker je bio bolji sredinom borbe, ali samo u dvije runde, 5. i 6. nakon kojih je Britanac opet uspostavio kontrolu te na kraju zasluženo obranio svoja tri i osvojio četvrti pojas.

No mnogi su ostali razočarani onim što je Joshua pokazao u ringu, pa se nakon posljednjeg zvona moglo čuti i dosta zvižduka. Nisu svi zadovoljni 21. pobjedom u karijeri Anthonyja Joshue, vjerojatno zato jer je prošlih 20 borbi sve redom dobio nokuatima.

Ovaj put je Joshua bio jako oprezan te je odradio ''ziherašku'' borbu u kojoj ni u jednoj situaciji nije išao na nokaut protivnika.

S druge strane, Parker je nakon 24 uzastopne pobjede doživio prvi poraz u svojoj karijeri te ostao bez svog pojasa po verziji WBO.

Amerikanac Deontay Wilder i dalje drži pojas u pretežno američkoj organizaciji WBC. Nekog velikog ujedinjenja boksačkih pojasa bez WBC-a  - nema. Zato svi jedva čekaju da Joshua uđe u ring s neporaženim Amerikancem (40-0), no vidjet ćemo kada će se njihovi menadžeri dogovoriti i organizirati ovaj spektakularni okršaj.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider