FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ostaje li babić?

Opet odgođen veliki boksački revanš, Povetkin i dalje nije dobro: ''Podcijenili smo virus, opet je završio u bolnici''

Revanša Povetkina i Whytea u siječnju neće biti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rus Aleksandar Povetkin odgodio je još jednom revanš protiv Dilliana Whytea koji se trebao održati 30. siječnja. Razlog je težak oporavak ruskog privremenog WBC prvaka teške kategorije od koronavirusa zbog čega je i odgođen revanš koji se prvotno trebao dogoditi u studenom.

Podsjetimo, prije pet mjeseci je Povetkin šokirao Whytea te ga pobijedio tehničkim nokuatom u petoj rundi. Brzo su dogovorili revanš, no koronavirus očito je totalno iscrpio ruskog boksača.

''Saša je opet završio u bolnici na pregledima. Neki dan je pušten i počeo je trenirati'', rekao je Povetkinov agent Andrej Riabinski.

gol expired Nikad prije viđeni nokaut "sa stražnjice": Pogledajte jedan od najluđih završetaka borbi u povijesti divider

''S vremenom ćemo povećavati napore, ali sve pod nadzorom liječnika. Boks je ozbiljan za tijelo, neću dopustiti nikakav rizik za njegovo zdravlje. Neće biti borbe s Whyteom u siječnju. Podcijenili smo virus, nije sve prošlo onako kako smo očekivali'', poručio je menadžer.

Povetkin trenutno drži privremeni pojas WBC prvaka. Pravo vlasništvo je u rukama Tysona Furyja, a Povetkin se nada pobjedi u revanšu te borbom s trenutno najboljim na svijetu. No Fury će se vjerojatno već u svibnju boriti s Joshuom za ujedinjenje svih najvažnijih boksačkih pojasa.

Whyte je pak optužio Povetkina da laže o svom stanju.

''Mislim da je izmislio tu cijelu stvar s Covidom-19'', rekao je Britanac ovog mjeseca.

''Vjerojatno mu treba više vremena da se pripremi za revanš zbog posljedica našeg prvog meča.

''Ako trebate dokaze poslat ću vam papire iz bolnice,. To se može dogoditi bilo kojem sportašu'', uzvratio je Riabanski.

Na spektaklu 30. siječnja trebao se boriti i naš Alen Babić, vidjet ćemo hoće li se i tu nešto mijenjati u rasporedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider