FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Druga medalja u povijesti

Trijumf Kosova na Olimpijskim igrama: Krasniqi osvojila zlatnu medalju u džudu

To je druga zlatna medalja u povijesti Kosva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kosovarka Distria Krasniqi osvojila je zlatnu medalju u džudu u kategoriji do 48 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Također, prvog dana džudaških natjecanja u Tokiju stigla je i prva zlatna medalja za domaćine, osvojio ju je Naohisa Takato u kategoriji do 60kg.

Aktualna europska prvakinja Krasniqi do zlata je stigla svladavši "wazzarijem" u finalu domaću predstavnicu Funu Tonaki, svjetsku prvakinju iz 2017. te svjetsku doprvakinju iz 2018. i 2019.

Za Kosovo je ovo drugo olimpijsko odličje u povijesti i drugo zlato. Prvo je prije pet godina također u džudu osvojila Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52kg.

gol expired Marin Čilić odigrao jedan od najluđih mečeva u povijesti Igara: Vodio 5:0 i 0:40 u trećem setu, a onda... divider

Trijumfom protiv Tonaki Krasniqi je ujedno postala i prva osvjačica zlata iz Europe na Igrama u Tokiju. Brončane medalje osvojile su Mongolka Urantsetseg Munkhbat i Ukrajinka Daria Bilodid.

Trostruki svjetski prvak i brončani iz Rio de Janeira Takato je do olimpijskog naslova stigao "ipponom" protiv Tajvanca Yanga Yunga Weija koji je osvojio srebro, dok su bronce osvojili Kazahstanac Jeldos Smetov, srebrni iz Rija, te Francuz Luka Mkheidze, aktualni europski doprvak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider