FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Lomačenko treba

Oleksandr Usik zbog jednog pravila ne treba dozvolu za izlazak iz Ukrajine: Borit će se s Joshuom

Svjetski boksački WBO, WBA, IBF i IBO prvak, Oleksandr Usik napustit će Ukrajinu kako bi se pripremio za revanš sa Anthonyjem Joshom.

Oliksandr Usik (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se kako ćemo u narednim mjesecima ipak gledati veliki boksački revanš za teškaške WBO, WBA, IBF i IBO titule. Svjetski prvak Oleksandr Usik trebao bi uskoro napustiti Ukrajinu, piše ESPN, te početi pripreme za meč s Anthonyjem Joshuom.

Usik je, podsjetimo, poput mnogih ukrajinskih sportskih zvijezda pristupio snagama teritorijalne obrane koja uz ukrajinsku vojsku brani zemlju od ruskih okupatora.

Treba reći i kako je Usik mogao napustiti Ukrajinu bez dozvole vlasti, jer prema pravilima očevi troje djece ispod 18 godina mogu slobodno prijeći granicu.

Lomačenko trebao dozvolu, ali ostaje u Odessi

Ukrajinske vlasti dale su dozvolu za izlazak iz zemlje kako bi počeo pripremu za borbu u lipnju protiv Kambososa i Vasiliju Lomačenku, još jednom ukrajinskom boksačkom šampionu koji pak ima dvoje djece, no on je odlučio ostati u okolici Odesse gdje se također pridružio teritorijalnoj obrani.

gol expired Pobjegli od ratnih užasa i skrasili se kod nas: Hrvatska postala dom ukrajinskim sportašima divider

Usik protiv Joshue u ljetnim mjesecima

Oleksandr Usik uskoro bi trebao priječi u Poljsku, piše ESPN, a to znači da je izabrao boriti se u ringu ovog ljeta kada se očekuje revanš s Joshuom.

Njegova pojava u tom meču, ali i medijska eksponiranost tih dana, vrijedit će puno više ukrajinskom narodu nego sudjelovanje u obrani Kijeva.

Mjesto i datum velikog revanša još nisu poznati, a poznati boksački promotor Eddie Hearn je najavio kako će zbog situacije u Ukrajini čekati Usika koliko je potrebno.

Ukrajinac je prije par tjedana izjavio kako uopće ne razmišlja o toj borbi već samo o borbi za Ukrajinu, no situacija se na bojištu popravila za branitelje te će puno veći moći doprinos dati svojim medijskim istupima koje će prenositi cijeli svijet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider