FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sudac nije reagirao

Sudačke kartice s meča Fury-Ngannou: Je li ova pogreška presudila na stranu Britanca?

Mnogi fanovi ističu kako je na sudačkim karticama pogreška koja je okrenula borbu na stranu Tysona Furyja.

Fury i Ngannou (Foto: Afp)

Kontroverzna pobjeda Tysona Furyja protiv Francisa Ngannoua u njihovom boksačkom meču možda je upravo postala još kontroverznija. Britanac je pobijedio bivšeg UFC-ovog teškaškog prvaka na njegovoj boksačkoj profi premijeri, ali mnogi smatraju nezasluženo.

Boksački prvak svijeta imao je ogromnih problema s MMA borcem i slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, iako je bio u nokdaunu u trećoj rundi. Englez je kod dvojice sudaca slavio 96-93 i 95-94, dok je treć borbu bodovao 95-94 za Ngannoua.

Oleksandr Usik VIDEO Usikova reakcija na Ngannouov nokdaun postala hit: Što je sve Ukrajincu prolazilo kroz glavu… divider

Fotografija sudačkih kartica procurila je na društvene medije, a mnogi navijači smatraju kako je na njima velika pogreška, odnosno da je borba trebala biti bodovana drugačije.

Sudačke kartice Sudačke kartice (Foto: Screenshot)

Čini se kako je Fury u šestoj rundi ilegalnim laktom pogodio Ngannoua u glavu, ali Kamerunac je dobro primio udarac i sudac u ringu nije ga registrirao. Britanac je za to trebao ostati bez boda, međutim nije i sva tri suca tu su rundu bodovali 10-9 u njegovu korist što se pokazalo ključnim.

Mnogi tvrde kako je Ngannou trebao dobiti:

"Znači, nisu računali Furyjev lakat, a jedan je sudac dao Furyju 96-93, iako je bio u nokdaunu“, pišu navijači po društvenim mrežama.

Ngannou vs. Fury VIDEO Furyjev najopasniji udarac bio je ilegalan: Zbog ovoga je sve moglo završiti drugačije divider

"Ngannou je opljačkan, Fury je završio na podu i primio je puno više štete od njega. Ovo je u najboljem slučaju remi“, kaže drugi.

"Na sve to, suci su trebali uzeti bod Furyju za nelegalan lakat, borba je trebala završiti bez pobjednika ili je Ngannou trebao dobiti.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider