FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dominantna predstava

''Novi Khabib'' prozvao svoje dvije sljedeće žrtve: "Možete bježati, ali se ne možete sakriti, stigao sam"

Iskoristio je priliku i prozvao jednog od ESPN-ovih komentatora: Želim te testirati!

Štićenik Khabiba Nurmagomedova Islam Makhachev zastrašujuće dominantno pobijedio je Thiaga Moisesa u glavnoj borbi večeri na UFC-ovom Fight Nightu u Las Vegasu.

Dagestanski MMA borac ugušio je svog suparnika u lakoj kategoriji u četvrtoj rundi, a nitko nije bio sretniji u cijeloj dvorani od njegovog trenera Khabiba. Legenda MMA-ja odradila je svoj peti meč kao trener u kutu i zasad ima savršen omjer 5:0, to je valjda samo bilo logično jer je kroz aktivnu karijeru također imao stopostotan učinak – 29 borbi, 29 pobjeda.

Mahacheva naširoko smatraju jednim od najboljih, ako ne trenutačno i najboljim borcem lakoj kategoriji, a njegov dagestanski hrvački pedigre i treniranje s Khabibom su razlog što teško pronalazi borbe. UFC je Moisesa namamio u oktogon glavnom borbom večeri, inače bi vjerojatno i on preskočio.

Felder mu rekao zašto ga se boje

"Ti si čovjek iz moje kategorije, reci mi, zašto nitko ne želi prihvatiti borbu sa mnom,“ upitao je Islam Makhachev bivšeg UFC-ovog borca u lakoj, a sad komentatora Paula Feldera po završetku borbe.

"Upravo sam gledao što možeš i mislim da nema puno boraca na svijetu koji žele takav pritisak,“ objasnio je Amerikanac irskih korijena.

Pogledajte gušenje kojim je slavio Makhachev

Felderova posljednja borba u UFC-u bio je Rafael dos Anjos, prihvatio ju je samo pet dana uoči zakazanog termina i uspio odraditi svih pet rundi, a Makhachev je taj podatak iskoristio kako bi prozvao svoju sljedeću „žrtvu“.

"Ti si prihvatio ući u oktogon s njim samo pet dana prije borbe. Ja ću mu dati tri ili četiri mjeseca, prihvatit tu borbu,“ poručio je RDA-u pa se prebacio na ostatak divizije.

Prozvao RDA-a pa Chandlera 

"Poruka za laku kategorije, možete bježati, ali se ne možete sakriti, stigao sam,“ poentirao je.

S njim se izgleda slažu vodeći MMA analitičari jer je Twitter prepun komentara na Islamovu pobjedu.

"Borba s Makhachevom mi izgleda kao katastrofalnih 15 do 25 minuta u životu,“ objavio je Ariel Helwani, a njegov donedavni kolega Brett Okamoto je dodao:

"Biste li ijednog borca u lakoj trenutačno stavili ispred Islama.“

Makhachev nije stao samo na intervjuu u oktogonu, kad je došao pred kamere ESPN-a, za koji je večeras komentirao 4. izazivač u lakoj kategoriji Michael Chandler, iskoristio je priliku i tražio borbu s njim.

"Chandler, ti si došao iz Bellatora i tražiš lake mečeve u UFC-u. Ti si top izazivač, želim te testirati," rekao je Makhachev

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider