FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
imao je tek 23

Druga smrt u boksu u samo tri dana: Borac se samo srušio nakon proglašenja pobjednika

Svijet boksa zatresla je druga tragedija u samo nekoliko dana.

Hugo Alfredo Santillan

Prije samo nekoliko dana preminuo je ruski borac Maksim Dadašev zbog ozljeda mozga nakon zadobivenih teških udaraca koje je primio u meču. Tri dana kasnije boksački svijet opet je zavijen u crno jer je preminuo i argentinski boksač Hugo Alfredo Santillan.

On je preminuo u bolnici u Buenos Airesu, gdje je stigao nakon subotnje borbe protiv Eduarda Javiera Abreua. Santillan je ima tek 23 godine, a Dadašev 28.

Prema lokalnih izvorima, koje prenosi i ESPN, Santillanu je počeo krvariti nos tijekom četvrte runde. Suci su nakon deset rundi proglasili dvoboj neriješenim. Santillan je dizao ruke u znak pobjede, no ubrzo se u ringu srušio.

Maksim Dadašev (Foto: AFP) Tragedija u svijetu sporta: Preminuo ruski boksač od posljedica udaraca u glavu divider

Preminuo je u bolnici od zastoja srca nakon dvije operacije na mozgu. Njegova najvažnija borba trajala je pet dana, no nije ju uspio dobiti.

''Čim je primljen u bolnicu, otkazao mu je bubreg, nije se budio iz kome cijelo vrijeme. Imao je nateklinu na mozgu i nije došao svijesti. Oteklina se pogoršavala i na kraju je utjecala na otkazivanje vitalnih organa'', rekao je izvor iz bolnice.

Organizacija WBC izrazila je sućut obitelji. Ovaj poluteškaš inače je sin bivšeg boksaša Alfreda Santillana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider