FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
imao je tek 23

Druga smrt u boksu u samo tri dana: Borac se samo srušio nakon proglašenja pobjednika

Svijet boksa zatresla je druga tragedija u samo nekoliko dana.

Hugo Alfredo Santillan

Prije samo nekoliko dana preminuo je ruski borac Maksim Dadašev zbog ozljeda mozga nakon zadobivenih teških udaraca koje je primio u meču. Tri dana kasnije boksački svijet opet je zavijen u crno jer je preminuo i argentinski boksač Hugo Alfredo Santillan.

On je preminuo u bolnici u Buenos Airesu, gdje je stigao nakon subotnje borbe protiv Eduarda Javiera Abreua. Santillan je ima tek 23 godine, a Dadašev 28.

Prema lokalnih izvorima, koje prenosi i ESPN, Santillanu je počeo krvariti nos tijekom četvrte runde. Suci su nakon deset rundi proglasili dvoboj neriješenim. Santillan je dizao ruke u znak pobjede, no ubrzo se u ringu srušio.

Maksim Dadašev (Foto: AFP) Tragedija u svijetu sporta: Preminuo ruski boksač od posljedica udaraca u glavu

Preminuo je u bolnici od zastoja srca nakon dvije operacije na mozgu. Njegova najvažnija borba trajala je pet dana, no nije ju uspio dobiti.

''Čim je primljen u bolnicu, otkazao mu je bubreg, nije se budio iz kome cijelo vrijeme. Imao je nateklinu na mozgu i nije došao svijesti. Oteklina se pogoršavala i na kraju je utjecala na otkazivanje vitalnih organa'', rekao je izvor iz bolnice.

Organizacija WBC izrazila je sućut obitelji. Ovaj poluteškaš inače je sin bivšeg boksaša Alfreda Santillana.
 

Nastavi čitati