FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najbrži u povijesti

Nokaut nakon sedam sekundi: LeBron slavi, stručnjaci ogorčeni bizarnim boksačkim mečom

Boksački fanovi bili su pomalo uznemireni viđenim u borbi boksačica u Kaliforniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ženski profesionalni boks u petak je dobio najbrži nokaut u povijesti. Autorica ovog pothvata je Seniesa Estrada, opasna boksačica u muha kategoriji kojoj je trebalo samo sedam sekundi da žestoko nokautira Mirandu Adkins.

''Bang bang, laku noć'', komentirao je borbu LeBron James koji još prije borbe pružio podršku Estradi.

No većina boksačkih fanova i stručnjaka nije bila oduševljena najbržim ženskim nokuatom. Štoviše, bili su zgroženi jer je bilo očito da 42-godišnja Adkins nije smjela ući u ring s tako opasnom boksačicom te su na udaru kritika i ''matchmakeri'' koji su spojili ovaj par.

Whittaker pobijedio Tilla Whittaker se vratio velikom pobjedom, od UFC-a se oprostile dvije velike brazilske legende, Werdum oduševio za kraj divider

Edkins je boksačica koja je dosad ubilježila pet pobjeda, ali svih pet protiv suparnica koje dotad nisu nikad prije imale profesionalnu borbu. Mnogi smatraju kako ni ona sama nije boksačica koja može boksati na profesionalnom nivou te kako do ove borbe nije smjelo doći iako je na nju Adkins upala tek kao zamjena umjesto Jacky Calvo.

Na to su upozoravali mnogi putem društvenih mreža i pokazalo se kako su bili u pravu. Estrada se nakon zvona zaletjela prema protivnici te je s dvije serije udaraca teško nokautirala. Takve se stvari viđaju u MMA-u, ali ne i u boksu gdje protivnici ipak malo odmjeravaju snage prije početnih napada.

''Ovo je bilo odvratno, nešto najgore što sam vidio'', bio je jedan od komentara boksačkih novinara.

''Kako je Miranda Adkins dobila dopuštenje za ovu borbu? Sportska komisija Kalifornije se može sramiti'', napisao je jedan od novinara koji prate tamošnju scenu.

Estrada pak tvrdi kako nije znala što je čeka pa je krenula najbolje što može.

''Nisam mogla naći niti jednu snimku njenih borbi pa nisam znala što me očekuje. Samo sam htjela biti prva koja će zadati udarce, a kad sam krenula nisam se mogla zaustaviti. Svaka joj čast što je prihvatila borbu, znala sam da sam puno iskusnija od nje. Gledajte, ona je ušla u ring da me ozljedi također, pa sam išla na nokaut'', izjavila Estrada nakon meča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider