FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Veliki uspjeh

Nikolina Čačić nakon svjetskog srebra: Sretna sam i ponosna

Nikolina Čačić vratila se u Hrvatsku nakon što je na mlađeseniorskom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila srebrnu medalju.

Nikolina Čačić pobjeđuje (Foto: HBS) (Foto: HBS)

Mlada hrvatska boksačica Nikolina Čačić vratila se u Hrvatsku nakon što je na mlađeseniorskom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 57 kg.

Članica BK Omega je do prve svjetske medalje za hrvatski ženski boks stigla pobjedama protiv Ukrajinke Tetjane Rodionove, Tajlanđanke Panpatchare Somunek i Japanke Sene Irie, no prva nositeljica Sakshi Ghanghas Choudhary bila je prejaka u finalu.

"Sretan sam i zadovoljna nastupom na svjetskom prvenstvu, posebno predzadnjom borbom," kazala je 17-godišnja Čačić nakon povratka u Zagreb gdje joj je u prostorijama BDSR Omega Šubućevoj ulici 55 priređen svečani doček.

"Odlično sam trenirala cijelu godinu, a dobro smo se pripremili i za prvenstvo. Kvalitetno smo odradili plan i program treninga, nažalost nedostajalo je pravih sparinga," dodala je mlada Zagrepčanka.

Nikolina Čačić je uspjehom u Budimpešti izborila nastup na olimpijskim igrama mladih koje će se u listopadu održati u Buenos Airesu.

"Zadovoljan sam, drugo mjesto je veliki uspjeh. Nikolina je iz meča u meč bila sve bolja. Nažalost, u finalu nije išlo protiv iskusne Indijke. Nije se dala navući na Nikolininu borbu," kazao je njezin trener Franjo Krstić.

Mladoj boksačici je čestitao i predsjednik kluba BK Omega Vlastimir Rac.

"Ponosni smo na povijesni uspjeh naše Nikoline koja je do ovoga rezultata stigla mukotrpnim treninzima u prostorijama našeg kluba. BK Omega zahvaljuje i Braniteljskom društvu sportske rekreacije Omega na korištenju njihovih prostorija za treninge gdje inače treniraju i djeca poginulih branitelja, invalidi domovinskog rata, školarci, studenti i ostali rekreativci. Nikolini želimo puno sportskih uspjeha u budućnosti," poručio je Rac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider