FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SAUDIJCI IMAJU PLAN

Ngannou sve bliže boksačkom meču, čeka li ga velika zvijezda?

Francis Ngannou mogao bi ove godine debitirati u boksačkom ringu, i to protiv bivšeg izazivača za svjetsku titulu, Dereka Chisore.

Francis Ngannou (Foto: Afp)

Ove godine ipak bismo mogli vidjeti Francisa Ngannoua u akciji, i to u boksačkom ringu. Donedavni UFC-ov prvak teške kategorije ulazi u planove Saudijaca koji namjeravaju organizirati dva trenutačno najveća teškaška meča.

Junior Dos Santos protiv Stipe Miočića Dva bivša UFC prvaka teške kategorije borit će se golim šakama divider

Radi se o duelu Tysona Furyja protiv Oleksandra Usika te Anthonyja Joshue protiv Deontaya Wildera, a Saudijci su ozbiljno zagrizli za organizaciju te su već u stalnim kontaktima s promotorima spomenutih boraca. 

Predatora možda čeka savršen meč

Plan im je velika priredba u prosincu, na koju bi postavili obje spomenute borbe, no Eddie Hearn potvrdio je kako imaju još jedan plan.

Oni bi u ringu iste večeri voljeli vidjeti Francisa Ngannoua, a namijenili su mu zanimljivog protivnika. Bio bi to Derek Chisora.

Oni bi se zapravo pridružili programu saudijske organizacije Skills Challenge, koja namjerava postati najveća boksačka organizacija na svijetu te domaćin gotovo svim najvećim mečevima i programima. Uspiju li staviti ove mečeve na jedan program, već u startu poslat će itekako jaku poruku.

Chisora je i dalje na cijeni

Chisora je jedan boksački fenomen jer je unatoč čak 13 poraza uspio ostati u svjetskom vrhu, ali i jedan od najpopularnijih boksača na svijetu. No, činjenica je kako u ringu djeluje sve lošije i bio bi to, prema tome, odličan ispit za Ngannoua.

Ngannou će nastaviti s MMA karijerom jer je potpisao ugovor s PFL-om, u čijem će borlištu debitirati iduće godine, no već je najavio kako će se prije toga svakako okušati u boksu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider