FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''TO MI JE BILO DOVOLJNO''

Neporaženi UFC borac javno zamolio da mu više ne piše Rusija kao zemlja rođenja

Muhammad Mokaev zatražio je od UFC-a da ga više ne povezuju s Rusijom.

Muhammad Mokaev (Foto: Afp)

Četiri nastupa i četiri pobjede, rezultat je to zasad sjajnih nastupa u UFC-u Muhammada Mokaeva, borca koji dosad nije izgubio niti jednu jedinu borbu u karijeri, bilo amaterskoj ili profesionalnoj.

Jafel Filho bio je njegova zadnja žrtva na večeri UFC 286 u Londonu. Mokaev je slavio na domaćem terenu jer je u Veliku Britaniju stigao kao 12-godišnjak. Rođen je u Dagestanu, jednoj od kavkaskih republika u sastavu Ruske Federacije, otkud dolazi velik broj sjajnih MMA boraca, od kojih je najpoznatiji legendarni Khabib Nurmagomedov.

Israel Adesanya VIDEO Fantastični Adesanya vratio titulu jednim od najboljih nokauta godine! divider

Samo Dagestan, bez Rusije

Mokaev se prije nekoliko dana oglasio na Twitteru i odrekao se Rusije. Točnije, zamolio je UFC da mu kao zemlju rođenja ne navode Dagestan i Rusiju, već samo Dagestan.

''Ne sviđa mi se ovo. Molim vas, ostavite samo Dagestan sljedeći put kod izlaska'', poručio je Mokaev.

I dok su se svi pitali u čemu je stvar i je li možda ruska invazija na Ukrajinu razlog njegove oštre reakcije i odricanja Rusije kao zemlje rođenja, ipak se radi o nečem drugom.

''Čitao sam dosta komentara Rusa koji se protive gradnji džamije u Moskvi. To mi je bilo dovoljno. Zemlja u kojoj živim nikad se nije tako protivila gradnji džamija'', poručio je neporaženi UFC borac.

Velike napetosti oko izgradnje džamije u Moskvi

Naime, u Moskvi trenutačno vlada napeta situacija između brojne muslimanske zajednice i pravoslavnih aktivista oko izgradnje gigantske džamije u glavnom gradu Rusije. Traju protesti protiv izgradnje džamije, a moguće otkazivanje gradnje diglo je na noge brojne muslimane iz azijskog dijela Rusije te kavkaskih republika.

Javili su se iz Ukrajine čak i zloglasni kadirovci, čečenski borci koji sudjeluju u ruskoj invaziji. Oni su pak poručili da su spremni doći u Moskvu kako bi se obračunali s protivnicima gradnje džamije. Objavili su čak i videoporuku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider