FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"volio bih da mogu vratiti vrijeme"

Neispričana istina o detronizaciji Klička prije točno tri godine: Glavni trener otkrio nevjerojatnu pogrešku

Prošle su točno tri godine otkako je Anthony Joshua detronizirao tadašnjeg prvaka svijeta Vladimira Klička.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno tri godine Anthony Joshua slavio je protiv Vladimira Klička tehničkim nokautom u 11. rundi i osvojio naslov svjetskog prvaka. Dogodilo se to nakon što je preživio šestu rundu u kojoj ga je Vladimir poslao u nokdaun i imao na konopcima pune dvije minute te runde.

Glavni trener Vladimira Klička Johnathon Banks otkrio je u razgovoru za Sky Sports do sada neispričane detalje iz tog meča, koje su u konačnici prevagnule na Joshuinu stranu.

"Vladimire, moraš završiti ovog tipa. Nema više boksanja. Idi po pobjedu. Još uvijek je uzdrman i moraš ga završiti. Vjerujem da se složio sa mnom, ali nije vidio isto što i ja", kazao je Banks.

gol expired Bivša najbolja na svijetu objavila fotku u badiću i umjesto pohvala dobila ismijavanje divider

Vitalij Kličko, Vladimirov brat koji je također bio uz njega i davao mu savjete za vrijeme tog meča, imao je sasvim drugačiju ideju uoči sedme runde u kojoj se Joshua zapravo oporavio. Vitalij je nakon meča priznao da je pogriješio u svojim savjetima.

"Savjetovao sam mu da se ne žuri. Bio sam uvjeren da će Joshua nakon sedme i osme runde usporiti. No sada sam svjestan da je to bila pogreška i da smo ga trebali ranije završiti", kazao je Vitalij.

Banks je bio svjestan toga što je Vitalij rekao Vladimiru i nije se složio s njim, ali vjeruje da je njegov glas prevladao u Vladimirovoj glavi.

"Razumio sam što je Vitalij rekao. Odmah sam reagirao i počeo vikati 'Završi ga! Završi". Znao sam da će Vitalijev glas prevladati, no pokušao sam dati sve od sebe da to promijenim. Joshua je bio na jedan udarac od nokauta", kazao je Banks, a nakon toga i skinuo krivnju s Vitalija.

gol expired Đoković ipak puknuo pod pritiskom i dopustio lijepoj supruzi da ga ošiša: Pogledajte njegovu urnebesnu reakciju divider

"Morate shvatiti da to nije bila njegova pogreška. Njegov je posao zaštititi svog mlađeg brata. Emocije su mu zamaglile oči. Mnogi očevi koji su treneri vrlo često prerano ili prekasno zaustave mečeve svojih sinova."

Unatoč porazu Banks smatra da je Vladimirova izvedba u tom meču bila fenomenalna i da mnogim njegovim kritičarima začepila usta.

"Borio se daleko bolje od onog što su ljudi očekivali od njega. Odgovorio je na mnoga pitanja u tom meču koja datiraju još od 2004. godine. Osvojio je fanove i time zaradio svoju slobodu. Mnogi su govorili da će ga nokautirati prvi koji ga pogodi u bradu. No on je svima dokazao suprotno. Odgovorio je na to pitanje i dobio svoju slobodu, baš poput gladijatora", zaključio je Banks.

Paulo Dybala (Foto: AFP) Novi šok iz Italije: Zvijezda Juventusa po četvrti put pozitivna na koronavirus, iako nema simptoma divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider