FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POVRATAK VERONICE MACEDO

Najljepše lice borilačkog sporta ponovno u UFC Octagonu: Iz borilačke mirovine na spektakularni event!

Gotovo tri godine nakon što je objavila umirovljenje, Veronica Macedo, od mnogih prozvana najljepšom borkinjom svijeta, objavila je povratak.

Veronica Macedo (Foto: Profimedia)

Kad je u rujnu 2016. godine Veronica Macedo prvi put stupila na UFC-ovu pozornicu, rijetko tko je mogao ostati ravnodušan na pojavu ove danas 27-godišnje djevojke iz Venezuele.

Tada sa samo 21 godinom, Veronica se pojavila kao mlada i talentirana borkinja iz države koja nije poznata po MMA-u. Ali, sve je prije svega ostavila pod dojmom zbog svoje pojave.

Lice spremno za jumbo plakate

Radilo se tu o povučenoj djevojci, miroljubivog govora tijela te prije svega prekrasnog lica. Lica za koje su mnogi komentirali da se bez problema može naći na jumbo plakatima poznatih kozmetičkih marki.

Nije Macedo u UFC-u napravila dobar posao. Odradila je do ožujka 2020. godine ukupno pet borbi te samo jednom slavila. Posljednji put gledali smo ju na posljednjoj "pred-COVID" UFC priredbi, a nedugo nakon nje se umirovila.

U međuvremenu je postala komentatorica francuske ARES FC promocije na UFC Fight Passu, gdje joj je pomogla činjenica da fluentno govori španjolski, engleski i francuski jezik te je stupila u ljubavnu vezu s UFC ikonom, a danas jednim od najcjenjenijih komentatora, Danom Hardyjem. Prije tri tjedna su i stupili u brak.

Povratak nakon skoro tri godine

I onda nakon toga svega Veronica se odlučila vratiti borbama. Da, i to ponovno u UFC-u, gdje je ugovorila svoj idući nastup. Ne bilo gdje nego tamo gdje sada zapravo i živi, u Londonu na velikoj UFC 286 priredbi.

Ona će se održati 18. ožujka, a trebala bi ju predvoditi borba za titulu velter kategorije između Leona Edwardsa i Kamarua Usmana. Veronica će se boriti protiv Julianne Miller (3-1), borkinje koja je u kolovozu prošle godine imala uspješan UFC debi.

Je li Veronica shvatila kako je u svom prvom UFC mandatu bila premlada i suviše zelena te je vidjela da sad može nešto više? To ne znamo, ali znamo kako će joj mnogi negativno prokomentirati tu odluku, uz opasku kako nema smisla lice uništavati primanjem udaraca.

Oni izvan borilačkog sporta jednostavno teško shvaćaju tu želju i potrebu kakvu borci imaju. Na kraju će prije svega odgovarati jedino ona sama za sebe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider