FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uznemirujući sadržaj

MMA borac preminuo nakon teškog nokauta: Otkazalo mu srce, ali ne zbog žestokih udaraca

Iz Brazila stiže tragična vijest o još jednoj smrti u borilačkom kavezu.

Borac preminuo nakon nokauta

Mateus Fernandes, 22-godišnji amaterski borac iz Manausa u Brazilu, izgubio je prošlog vikenda život nakon borbe protiv Obeda Pereire. Preminuli borac kontrolirao je meč u prve dvije runde, ali onda je teško nokautiran nakon žestoke serije udaraca.

Scene nakon nokauta nisu bile ugodne, ali liječnik je bio blizu i uspio borca vratiti iz stanja šoka. Odmah je prebačen u bolnicu, ali tek je onda počela prava drama i borba za život. Doživio je nekoliko srčanih udara, nakon čega je preminuo.

Fernandes je trenirao u društvenim centru Formando Campeoes, u kojem su bivši ovisnici tražili put ka ozdravljenju kroz MMA. Borac je navodno preminuo zbog konzumacije droga večer uoči meča.

''U petak je napravio testove i bio je čist, ali su nam bivši polzanici škole rekli kako je proveo noć uživajući droge'', rekla je voditeljica centra.

''Nije se činilo da je bio na nečemu. Znojio se, ali to je normalno. Bio je odličan u prve dvije runde, ali onda je pao nakon serije udaraca kada je dobio napadaj uzrokovan prisustvom droga u tijelu.''

''Kada je prebacivan u bolnicu, bio je budan. Malo grogiran, ali budan. Pregledali su ga i onda su počeli srčani udari. Dva sata trajalo je spašavanje, ali na kraju je umro'', prepričao je jedan svjedok.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider