FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nisi najopasniji ni u VB

Miočić spustio Joshui i predložio: Raspored ti je otvoren, zaplešimo!

Stipe Miočić nema namjeru odustati od boksačkog meča koji bi mu donio, ako ništa drugo, veliku zaradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC prvak Stipe Miočić ne odustaje od ideje da uđe u boksački ring i to ni manje ni više nego s teškaškim prvakom Anthonyjem Joshuom. Odlučniji je nego ikada ukrstiti rukavice sa svjetskim prvakom Joshuom u meču po boksačkim pravilima.

Stipe je u četvrtak, nakon što je objavljeno da se bivši svjetski prvak Vladimir Kličko odlučio oprostiti od aktivnog sporta, ponovno izazvao Britanca.

Poruka koja mora izazvati reakciju

Američko-hrvatski MMA borac je najprije iskoristio priliku čestitati Kličku na sjajnoj karijeru, a zatim je još jednom bacio "rukavicu u lice" svjetskom šampionu.

No, ovaj put je UFC prvak otišao korak dalje, te je podcijenio Joshuinu boksačku titulu.

"Anthony Joshua, čini se da ti je raspored potpuno čist. Nema isprika više, ajmo plesati! #Najopasnijičovjeknaplaneti", napisao je Stipe Joshui, te je dodao u idućem Twitter postu:

"Anthony Joshua, 'ovaj tip' (aludira da Joshua ne zna tko je on) je univerzalno priznat kao najopasniji čovjek na planeti. Ti nisi najopasniji čovjek niti u Velikoj Britaniji".

S obzirom na odustajanje Klička od dvoboja u Las Vegasu i konačno vješanje rukavica o klin, Joshua ispred sebe vrlo vjerojatno ima obaveznu obranu naslova protiv Kubrata Puleva.

Sve ovo se događa u trenutku kada Miočić ne želi razgovarati s UFC-om o sljedećem nastupu u oktogonu dok mu se znatno ne poveća honorar. Naime, UFC prvak je u posljednja dva dvoboja zaradio manje novca od svojih izazivača, a već nakon slavlja protiv Overeema je javno izrazio nezadovoljstvo takvim stanjem. Podsjetimo, Miočić je u prvim rundama nokautirao Overeema i Juniora dos Santosa!

Fanovi ismijali Miočića

UFC prvak je očito jako nezadovoljan tretmanom koji dobiva u organizaciji gdje je prvak u najuglednijoj diviziji, a izlet u boksački ring mu se u ovom trenutku čini kao odlična ideja.

Miočić je na društvenim mrežama doživio velik broj kritika od strane borilačkih fanova, koji smatraju da se precijenio i da nema apsolutno nikakve šanse za pobjedu protiv Joshue, te da je ovo pokušaj traženja pažnje.

"Conor je barem izazvao boksača koji nije nokauter. Joshua bi ti skratio borilačku karijeru za nekoliko godina".

"Moraš više pratiti boksačke vijest Stipe. S obzirom na umirovljenje Klička, Joshua sada mora braniti pojas protiv Puleva".

"Stipe, kada Joshua završi s tobom, bit ćeš povrće. Izgubit ćeš vid i postat ćeš invalid".

"Ovo je glupa ideja. Joshua bi te nokautirao bez da se oznoji".

"Stipe, daj se smiri".

"Drag si mi, ali ovo je suluda ideja".

"Stipe, odi natrag u krevet".

"Stipe, ti si šef u Octagonu, ali Joshua te u ringu lako dobiva".

"Ovo je samo pokušaj da se Miočić dočepa medija".

MMA stručnjaci smatraju da ima šanse

MMA portal MMA Junkie stao je pak na stranu američkog Hrvata i vjeruje da ima veće šanse za pobjedu od Conora McGregora koji 26. ovog mjeseca ulazi u boksački ring protiv Floyda Mayweathera.

"Miočić ima bolje argumente tražiti tu borbu od McGregora koji je izazvao Mayweathera. Stipe je boksao u Golden Gloves ligi, što ga već stavlja ispred McGregora. Osim toga, Miočić izaziva boksača koji je tek nedavno postao unificirani prvaka, a ne stavlja se u poziciju meča protiv najboljeg boksača svoje generacije".

"Miočić ima bolje argumente tražiti tu borbu od McGregora koji je izazvao Mayweathera. Stipe je boksao u Golden Gloves ligi, što ga već stavlja ispred McGregora. Osim toga, Miočić izaziva boksača koji je tek nedavno postao unificirani prvaka, a ne stavlja se u poziciju meča protiv najboljeg boksača svoje generacije".

S nestrpljenjem očekujemo odgovor Anthonyja Joshue, koji bi, poznavajući njega, trebao biti papren!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider