FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cormier si bira lakšeg suparnika?

Miočić zatražio direktan odgovor od Cormiera: "UFC 236 nema glavnu borbu. Hoćemo li?"

Stipe Miočić ponudio je novi datum Danielu Cormieru za novi okršaj u borbi za titulu.

Galerija Daniel Cormier (Foto: AFP) Daniel Cormier guši Derricka Lewisa Cormier i Miočić u oktogonu (Foto: AFP) +2 Cain, Cormier, Jones, Miočić (Foto: AFP)

Stipe Miočić krenuo je u novu ofenzivu iznuđivanja meča protiv Daniela Cormiera, UFC prvaka teške kategorije koji mu je oduzeo pojas u srpnju prošle godine.

Nakon što je Francis Ngannou slavio protiv Caina Velasqueza nakon svega 26 sekundi prve runde na UFC on ESPN-u u Phoenixu, te se pritom Meksikanac i ozlijedio, jasno je da se lista kandidata za titulu prvaka u teškoj kategoriji znatno produljila.

Stipe Miočić i dalje kotira kao najizgledniji kandidat, ali tek treba pričekati da se Cormier oporavi od misteriozne ozljede i nakon odluči s kime se želi boriti. Borac hrvatskih korijena već je u nekoliko navrata izazvao Cormiera i svaki je put naišao na neki izgovor. Posljednji pokušaj stigao je u noći s ponedjeljka na utorak.

"Daniel Cormier, UFC 236 još uvijek nema glavnu borbu. Fanovi zaslužuju borbu za teškašku titulu. Ja protiv tebe, 13. travnja, itekako ima smisla. Hoćemo li to službeno dogovoriti ili što?", napisao je Miočić na svom Twitteru.

DC tek treba dati službeni odgovor na posljednju prozivku, a s obzirom na to koliko je aktivan posljednjih dana na društvenim mrežama, ona bi trebala stići.

Podsjetimo da je Cormier komentirao poraz Caina Velasqueza, inače svog dobrog prijatelja i sparing partnera.

"Svaki put kada vidiš nešto poput ovoga, emocije ti govore da moraš izravnati račune, da moraš popraviti to. Francis Ngannou nije tražio meč protiv mene, možda će ga tražiti. Ako zajedno odlučimo da je to nešto što želimo odraditi, onda će tako i biti. Ne idem se boriti protiv Ngannoua, ja idem ga pobijediti", zaključio je DC.

Ako je suditi prema njegovim riječima, čini se da bi Miočić i dalje mogao biti na hlađenju kada je napad na titulu u pitanju. Ngannou se čini kao idealan suparnik za Daniela Cormiera, savršenog hrvača koji bi, kao i Miočić početkom prošle godine, iskoristio Ngannouove slabosti u borbi na tlu i vjerojatno lakoćom pobijedio.

Sad ćemo konačno doznati što UFC zaista misli o našem borcu, jer ako i nakon ovog izignorira Miočića i u borbu za titulu nakon Derricka Lewisa gurne Francisa Ngannoua, kojeg je Miočić već uvjerljivo pobijedio, onda je jasno da najpoznatija MMA organizacija nema ni trunke poštovanja za rekordera po broju UFC titula u teškoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider