FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''radit ću stvari...''

Miočić otkrio dio taktike za Predatora i zašto je Overeem brutalno nokautiran

Stipe Miočić priprema se za svoju treću obranu naslova UFC prvaka.

Alistair Overeem i Stipe Miočić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon osam mjeseci UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić opet ulazi u oktogon. U noći s 20. na 21. siječnja Miočić će treći put braniti svoj pojas u izravnom prijenosu na GOL.hr-u. Protivnik mu je nova velika zvijezda Francis Ngannou koji je nedavno brutalno nokautirao Alistaira Overeema te tako relativno brzo stigao do prilike da osvoji naslov.

No Predator, kako zovu Kamerunca, dosad nije imao protivnika poput Miočića koji bi trebao spustiti na zemlju cijelu tu pompu oko Ngannoua. Ako Stipe to uspije, ući će u povijest jer nitko u povijesti teške kategorije UFC-a nije tri puta obranio svoj pojas.

Taj UFC 220 bit će uistinu neviđeni spektakl, jer osim borbe za naslov u teškoj vidjet ćemo i okršaj za pojas u poluteškoj kategoriji između prvaka Daniela Cormiera i Švicarca Volkana Oezdemira koji je dobio priliku za borbu karijere nakon svega tri nastupa u UFC-u.

Hrvatskim navijačima ipak će biti najzanimljivija borba u kojoj će Stipe pokušati ostati na vrhu. Ngannou je snažan udarač koji nikad nije bio u borbi više od dvije runde.

''Svi se čude njegovoj udaračkoj snazi. No, slušajte, postoji puno likova koji udaraju jako. Neupitno je i da on udara jako, ali ja neću biti glup i postaviti se u poziciju da budem pogođen. Radit ću stvari zbog kojih mu neće biti ugodno. Činit ću ono što želim, nemam namjeru sjediti i dozvoljavati mu da radi što hoće'', otkrio je Stipe u emisiji kod Joea Rogana, prenosi Fightsite.

Francis Ngannou protiv Overeema (Foto: AFP) Francis Ngannou protiv Overeema (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Obojica su nokautirala Alistaira Overeema, no Stipe misli kako ipak postoji razlika u njegovoj borbi s Nizozemcem i onoj Ngannoua.

''Mislim da je Overeem bio malo neoprezan i time se izložio. Kada sam se ja borio s njim, onda je bio puno više tradicionalan, kretao se naokolo, trčao, ali i držao distancu. Onda je pokušao onaj kick i ja sam ga ugrabio i srušio na pod. Nisam pogledao cijelu borbu između njega i Ngannoua, ali vidio sam da je bacao divlje udarce, a to nije radio protiv mene'', smatra Miočić koji je Kameruncu poručio:

''On će dobiti priliku napasti titulu, ali sve dok sam ja ovdje, nitko drugi neće biti prvak.''

A dok čekamo ovu fenomenalnu borbu, u akciji ćemo vidjeti i Mirka Filipovića, također u izravnom prijenosu na GOL.hr-u 31. prosinca iz japanske Saitama Super Arene.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider