FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
prljavi potezi dc-ja

Podsjetnik na prvi okršaj Miočića i Cormiera: Stipe je bio bolji do TOG trenutka

U trenutku kada je bio nokautiran, Miočić je zadao više značajnih udaraca, kontrolirao je oktogon i imao sveukupnu prednost...

Galerija Cormier nokautira Miočića (Foto: AFP) Cormier i Miočić iz prve borbe (Foto: AFP) Stipe Miočić (Foto: GOL.hr) +4 Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: AFP)

Prije 13 mjeseci i 10 dana borilački svijet dobio je dvostrukog UFC prvaka u liku Daniela Cormiera, koji je pojasu u poluteškoj dodao i onaj u teškoj nokautiravši Stipu Miočića na UFC 226 eventu u Las Vegasu. Cormier je to napravio 27 sekundi prije kraja prve runde, kada je iskoristio neopreznost našeg borca i hladnokrvno ga nokautirao.

Podsjetimo, Miočić je uoči borbe protiv Cormiera rekordna tri puta uspješno branio pojas prvaka (Overeem, Dos Santos i Ngannou), dok je bivši prvak poluteške kategorije postao prvi vlasnik pojasa u poluteškoj koji je otišao u tešku i izazvao prvaka.

Miočić je odlično krenuo. Kontrolirao je borbu u uvodne tri minute. Uputio je gotovo 20 udaraca više od Cormiera, te ga je jednom prilikom čak i dobro uzdrmao. Sve je za Miočića krenulo nekako nizbrdo kada su izašli iz klinča na kraju treće minute.

Tko će slaviti u revanšu Miočić - Cormier (UŽIVO GOL.hr nedjelja 4:00)?

Ukupno glasova:

Izgledalo je kao da je ostao bez snage i prepustio Cormieru da vrati u sredinu oktogona. Spustio je ruke koje su vjerojatno bile umorne od klinča na ogradi koji je potrajao minutu i pol, možda i dvije. DC je to koristio za nekoliko dobrih direkata, ali i nekoliko prljavih poteza.

Stipe i DC oči u oči (Screenshot) Supruga i kćerka bodrile Miočića u hrvatskom dresu, Cormier mu se provokativno unio u lice divider

MIOČIĆ - CORMIER 1

Borba je na otprilike minutu prije kraja nakratko prekinuta jer je Cormier vršcima prstiju zahvatio Miočića po očima. I godinu dana nakon meča i dalje nam djeluje kao da je to bila prljava taktika američkog borca, koja je u konačnici upalila. Oči Miočića bile su u potpunosti izgrebane nakon meča i to nije slučajnost.

Kobni trenutak dogodio se 25 sekundi prije kraja prve runde, kada je Cormier nakon izlaska iz klinča kratkim krošeom pogodio Miočića i poslao ga na tlo. Odmah je navalio na njega i s tri udarca ga dokrajčio. Bilo je brutalno i neočekivano.

Podsjetimo i da je u tu prvu borbu Miočić ušao vjerojatno psihički nespreman, jer mu je supruga svakog dana na svijet trebala donijeti kćer. Jednostavno je nemoguće bilo za Stipu da bude u potpunosti fokusiran kao što je bio u prethodnih nekeoliko mečeva.

Stipe Miočić (Foto: AFP) Nevjerojatan podatak i zaokret Miočića u pripremi za meč koji će odrediti njegovo nasljedstvo u UFC-u! divider

Godinu dana kasnije vjerujemo da je Miočić fokusiraniji i da je naučio lekciju o klinču i kratkim, ali snažnim udarcima s kojima Cormier raspolaže. Osim toga ne sumnjamo da je Stipe kvalitetniji borac i da će u uzvratu to i dokazati.

Analiza meča Cormier - Miočić Secirali smo Miočića i Cormiera: Pogledajte koje su prednosti, a koji nedostaci uoči borbe godine! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider