FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"shrvan je i povrijeđen"

Iz tima Jona Jonesa kunu se u život da je UFC prvak čist!

Nakon što je po mnogima najveći MMA borac svih vremena Jon Jones ponovno pao na doping-testu, javnosti se obratio njegov agent.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jon Jones još se uvijek nije obratio javnosti povodom pada na doping-testu, zbog kojeg mu prijeti prava katastrofa za njegovu karijeru. Oduzimanje pojasa i dugogodišnja suspenzija! No, zato se najprije kratkim priopćenjem medijima obratio njegov tim, a dan kasnije u medije je izašao i njegov agent Malki Kawa.

U razgovoru za emisiju "The MMA Hour" Kawa je otkrio kako se UFC prvak osjeća nakon što je ponovno pao na doping-testu, baš kada je izdržao suspenziju zbog iste stvari i napokon se vratio u Octagon.

Agent uvjeren u prevaru

"Shrvan je. Shrvan je i povrijeđen", tvrdi Kawa i dodaje:

"Nevjerojatno je da možeš u jednom trenutku biti na samom vrhu planine, možeš imati sve što je moguće kao što je divljenje i poštovanje svih koji su involvirani u ovo: fanova, obitelji, ljudi u UFC-u, kolega iz tima, drugih boraca… I onda, od toga do ovoga.

Ovaj je put sve radio savršeno jer smo pokušavali izbjeći ono što se dogodilo prošli put. A to je bila neopreznost, zar ne? Ovaj put se sve dva puta provjeravalo samo kako se ovako nešto ne bi dogodilo. Ovo je nevjerojatno, jednostavno nemoguće. Svi smo u šoku. U šoku smo i shrvani smo".

Kawa je potvrdio da je Jonesu u tijelu pronađen anabolički steroid turinabol, a da bi se rezultati testiranja uzorka B trebali znati kroz dva tjedna. Jonesov tim planira poslati stručnjaka kako bi bili sigurni da je uzorak B tretiran na ispravan način.

"Mogu se kladiti u svoj život da se ponovno radi o kontaminiranom suplementu. Dovoljno je samo da pogledate kako se ovo točno odvilo i da zaključite isto. Jon je prošao dva nasumična testiranja – 6. i 7. srpnja. Stoga govorimo o periodu između 7. srpnja i dana vaganja. U tom periodu je morao uzeti nešto zbog čega bi bio pozitivan.

Čeka se rezultat uzorka B

Problem je što je Jones prošao sva nasumična testiranja, a onda bi bio pozitivan na onom testu koji je znao da slijedi? Nešto tu ne valja. Pretpostavljam da se radi o suplementima koje smo uzimali. Očito se trebamo pozabaviti s time. Vidjeti što smo uzeli taj mjesec, u tom periodu od tri tjedna, u tjednu borbe. I tada ćemo shvatiti što se zapravo dogodilo", objašnjava poznati menadžer.

Ako uzorak B bude negativan, Kawa smatra da je Jonesu učinjena nepravda pa upozorava da bi u budućim slučajevima USADA trebala najprije pričekati rezultate obaju testova prije nego što javno obznani da je netko pao na doping-testu.

"Gledajte, mi smo već toliko toga prošli… Zašto da vam kažem nešto drugo nego da ćemo pobijediti ovo i izaći iz ovoga još jači? Ako ne budemo mogli pronaći izvor kontaminacije, onda se tu radi o nekoj drugoj situaciji. No, pregledat ćemo sve. U tjednu borbe mnogo se toga događa. Samo trebamo sve to dobro proučiti i pregledati. Ali siguran sam da ćemo na kraju naći odgovore koji je Jona osloboditi bilo kakve krivnje", zaključuje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider