FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Habib: "Ovo je osobno"

McGregor zakasnio pa napravio show na presici: "Došao sam mu napraviti rupu u lubanji"

Fanovi nisu dobili ono što su htjeli - umjesto verbalnog sukoba Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova dobili su dvije odvojene press-konferencije

Conor McGregor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Habib Nurmagomedov i Conor McGregor nisu se istovremeno pojavili na press-konferenciji uoči borbe na UFC-u 229, koju možete gledati u izravnom prijenosu na GOL.hr-u u nedjelju od četiri ujutro, dok je snimka na Novoj TV u nedjelju u 22:30.

Fanovi, nažalost, nisu dobili ono što su htjeli; umjesto verbalnog sukoba Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova dobili su dvije odvojene press-konferencije. Habib Nurmagomedov pojavio se na vrijeme, odgovorio na pitanja novinara upućena njemu, nakon čega je napustio dvoranu prije nego što se njegov protivnik uopće pojavio.

Može li Khabib nokautirati McGregora u prvoj rundi? Germania Sport kladionica nudi tečaj 7!

Conor se pojavio nakon pola sata i za svoje je kašnjenje krivio promet, nakon čega je Habiba optužio što je otišao te je rekao ionako nije izjavio ništa bitno ili pamtljivo. Nazvao je to znakom Habibova straha i činjenice da ne želi biti s njim u istoj prostoriji, prenosi Fightsite.hr.

“Imam plan hladno ga nokautirati. Meni je to samo još jedan dan na poslu. Hrvao sam s ljudima od 90 kilograma po 25 minuta bez prestanka, spreman sam za sve što mi on može ponuditi. Pripremio sam se na sve, imam brzinu, a brzina je sve. Vjerujem da će ga uhvatiti panika čim ga jednom pogodim, ali pripremio sam se za svaku opciju. Od prvog ću ga trenutka napasti i stvoriti mu pritisak, a onda ću mu nabiti nos u lubanju.”

"Cilj mi je ući šakom u njegovu orbitalnu kost"

Vrlo brzo uslijedilo je pitanje o onome što se dogodilo na otvorenom treningu. Habib je tada irske fanove pitao zašto ne pričaju irskim jezikom kada ga imaju, a također je rekao kako je Conorov djed bio član britanske mornarice u građanskom ratu te da je ubijao Irce. Conor je dao komentar na te navode automatski napavši Habibova menadžera Alija Abdelaziza.

“Nikada nemojte prihvaćati informaciju od doušnika. Od takvih trebate bježati što dalje. Pogledajte samo njegova menadžera doušnika. On je teroristički doušnički štakor. Ispričat ću vam što znam o njemu. 11. rujna 2001. godine skinut je s leta od Kaira do New Yorka i kod sebe je imao pet različitih putovnica. Tada su ga pretvorili u doušnika i onda se okrenuo protiv svojih dotadašnjih prijatelja. Taj Ali Abdelaziz je štakor, a svima ću naplatiti u subotu.”

Habib je u svom dijelu presice bio dokazano ljut, ali nije ni Conor bio puno drukčiji nakon ovog pitanja. I njemu je ovo sve postalo osobno i vrlo je motiviran te mnogo o tome govori iduća izjava.

“Puno je ovo dublja situacija od same borbe u subotu. Ja sam tom tipu došao napraviti rupu u lubanji, cilj mi je ući šakom u njegovu orbitalnu kost i to ću i napraviti. Je*eš mir, nikada neće ovdje biti mira. Uvijek govorim kako se treba ciljati prema miru, ali ako nema mira, onda mu ciljaj među oči. I ovo je nešto što neće nikada biti gotovo.”

"Spreman sam za sve što mi on može ponuditi"

Postavljeno je pitanje i o tome kolika je motivacija i zapravo kolika je glad za pobjedom sada kada ima zarađene milijune, odnosno znači li to da će možda Habib biti motiviraniji od njega.

“Habib nikako ne može biti gladniji od mene. Izgladnjen sam, umirem od gladi za njegovom glavom. Pojesti ću ga živog i neće me biti briga. Nitko u ovoj igri nije gladniji od mene, 24 sata dnevno sam u tome.”

“Imam plan hladno ga nokautirati. Meni je to samo još jedan dan na poslu. Hrvao sam s ljudima od 90 kilograma po 25 minuta bez prestanka, spreman sam za sve što mi on može ponuditi. Pripremio sam se na sve, imam brzinu, a brzina je sve. Vjerujem kako će ga uhvatiti panika čim ga jednom pogodim, ali pripremio sam se za svaku opciju. Od prvog ću ga trenutka napasti i stvoriti mu pritisak, a onda ću mu nabiti nos u lubanju.”

"Neću pružiti ruku McGregoru"

Habib Nurmagomedov izašao je na pozornicu točno u najavljeno vrijeme, a sve je krenulo s tri minute zakašnjenja, nakon što je Dana White objavio kako Conora nema te da će Habib sam započeti konferenciju, jer on ne namjerava čekati.

“Ne moram nikoga čekati. Fanovi su tu, mediji su tu i ja počinjem u zakazano vrijeme. Ja imam raspored, moram skinuti kilograme i moj je posao odraditi sve na vrijeme. Nije mi bitno koga ima, a koga nema, ja sam tu došao u zakazano vrijeme”, rekao je Habib, a onda je odgovorio na pitanje o tome što namjerava raditi nakon ove borbe. Odgovor je bio takav da je htio ukazati kako pitanje pomalo i nije bilo primjereno.

“Ne znam, nikako nisam podcijenio ovog tipa i razmišljam samo o borbi. Dobro se osjećam, težina mi je u redu i idem pobijediti. Nakon borbe ćemo razgovarati”, prenosi izjave Nurmagomedova Fightiste.hr

Na licu Habiba Nurmagomedova vidjelo se da je ljut i da baš nema volje odrađivati ovako nešto. Priznao je da je u potpunosti fokusiran na skidanje kilograma te da je to razlog takvog raspoloženja. A onda je upitan hoće li, neovisno o ishodu, nakon borbe pružiti ruku Conoru McGregoru.

“Neću, ne postoje nikakve šanse za to”, kratko je odgovorio prije nego što je prekinut u pokušaju davanja razloga te je rekao nešto o tome što Conor McGregor i dalje hoda s pojasevima prvaka: “Nije mi u redu kada Dana traži da se donesu Conorovi pojasovi. Dana dobro zna gdje su oni, jedan je kod Maxa Hollowaya, a drugi kod Habiba Nurmagomedova. Tip je izgubio svoje pojasove jer se nije borio i Dana to jako dobro zna. Ostao je bez njih jer se dvije godine nije borio u UFC-u.”

"Ovo je više od borbe za titulu, ovo je osobno"

“Mislim da moram biti oprezan jer ima jako dobar boks i jako dobar tajming. No on me mora ubiti da bi zaustavio moje hrvanje i moj pritisak. Ovo je za mene više od borbe za titulu, ovo je za mene osobno. Znam da ćemo srušiti rekorde i znam koliko je to veliko borba, no ne gledam na nju tako, gledam kao da je nešto osobno. Najvažnije je da vjerujem u sebe.”

Na još neka pitanja Habib je odgovorio prije nego što je napustio dvoranu, prije svega ono o svom samopouzdanju.

“Naravno da vjerujem u sebe, ja sam neporaženi UFC prvak, ne bih to bio da ne vjerujem u sebe. Prvo vjerujem u Boga, a onda u sebe i ne bih bio tu da Bog nije tako htio. Strpite se još dva dana i sve ćete saznati, sve ćete vidjeti u kavezu”, rekao je i onda je završio uz pozdrav fanovima u dvorani, gdje je većina bila u zelenim bojama.

“Ja volim ove fanove, da nema njih, ne bi niti došlo do ove borbe. Želim im zahvaliti što dolaze i kupuju ulaznice. Hvala fanovima, jer bez njih ne bi bilo ničega i sretan sam što podržavaju svog momka. Bio sam ovdje 15 minuta, tip se nije pojavio i to mi je veliki izraz nepoštovanja. Vidimo se sutra na vaganju.”

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider