FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
to nitko ne zna

McGregor porušio rekorde, ali sad ga čeka paklena 2017: Zlatna koka postaje pilić?

UFC po prvi puta ima prvaka s dva pojasa i zato nam godina koja je ispred donosi još veća uzbuđenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC je ispisao povijest u New Yorku. Povratak MMA sporta u najvažniji grad bilo je spektakularno. Dana White je objavio kako je skinut rekord Madison Square Gardena, a ''zlatna koka'' organizacije novom je čudesnom borbom razoružala kritičare. Conor McGregor uništio je dojučerašnjeg prvaka u lakoj kategoriji Eddieja Alvareza te mu uzeo pojas.

Sada 28-godišnji Irac ima titulu u perolakoj, u kojoj je krenuo, te lakoj kategoriji. Jedini poraz u UFC-u doživio je u kategoriji iznad ove dvije, velteru od Natea Diaza, ali mu se brzo osvetio pet mjeseci kasnije.

Nema toga što McGregor ne može. Jedino on može natjerati cijelu organizaciju da pleše kako on svira.

''On je baš super poseban. Kad kaže da će nešto napraviti on to i napravi'', rekao je Dana White koji ni sam ne zna što će Irac sljedeće napraviti.

''Čekam nekoga iz UFC-a da mi se javi i da razgovaramo o novom ugovoru. Ne želim se više boriti pod ovim uvjetima, ako me žele zadržati i žele da nastavim raditi šou i donositi zaradu organizaciji morat će me uključiti kako spada u ovaj posao'', poručio je nakon pobjede.

McGregor je zvijezda broj 1

Baš kao i u profesionalnom boksu, ni u UFC-u više teškaši nisu glavne zvijezde. A sve zbog McGregora kojeg američka publika, naročito ona irskog podrijetla, jednostavno obožava. I zato on može organizaciji nedavno prodanoj za nevjerojatne četiri milijarde dolara praktički nametnuti svoje planove.

A nitko ne zna koji su. Hoće li Conor nakon ove dvije titule možda krenuti po treću, onu u velteru koju drži Tyron Woodley s kojim se i ne voli baš ili će napokon morati i prvi put braniti neku titulu. Ako se zainati i krene prema velteru, bit će to veliki izazov za Danu Whitea i UFC. No mnogi misle kako bi McGregor u 2017. ipak morao braniti nešto.

Jose Aldo spremno čeka na revanš u perolakoj. U obračunu s Frankie Edgarom izborio je tzv. privremeni naslov jer ga Conor nije branio već godinu dana. Njihov okršaj u 2017. morao bi se dogoditi osim ako se opet nešto nepredviđeno ne dogodi.

Također, u kategoriji više u kojoj je prvak postao ovog vikenda izaziva ga još jedna sve veća zvijezda organizacije. Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson su najizgledniji kandidati za napad na titulu u lakoj, a ovaj prvi je posebno nabrijan na Irca. Avar iz Dagestana, ruske pokrajine na Kavkazu, još nije izgubio u karijeri. Od te 24 borbe osam ih je bilo u UFC-u čime je postao tek sedmi borac u povijesti koji je krenuo s 8-0 omjerom u UFC-u.

Od zlatne koke do pilića

I on se borio u New Yorku i pobijedio Michaela Johnsona, a onda pred McGregorovim navijačima izazvao njihovog ljubimca.

''Želim ostati skroman, ali moram to reći. Vaš je čovjek početkom godine tapkao kao pilić, a sad se bori za pojas. Želim se boriti s vašim pilićem. Dajte mi pilića'', ispalio je Nurmagomedov i zaradio glasne zvižduke i negodovanje publike u New Yorku.

Borac iz Dagestana ''žicao'' je borbu i od Joea Rogana te Dane Whitea i to između rundi za vrijeme okršaja s Johnsonom. Otkrio je to u intervjuu nakon svog meča.

''Rekao sam Dani da mi ne šalje svoj usrani ugovor nego onaj pravi. Želim mu pobijediti sina'', rekao je borac koji tvrdi da ne voli tzv. trash talk, ali očito baš na taj način doći do prilike da McGregoru uzme pojas lake kategorije.

U svakom slučaju sljedeću godinu čekamo s nestrpljenjem. Hoće li UFC pristati na nove uvjete Conora Mcgregora, hoće li ludom Ircu pasti napamet neka nova ideja poput napada na titulu u velteru ili će ipak u 2017. morati napokon braniti pojaseve, prvo onaj u perolakoj pa u lakoj kategoriji. S Conorom se nikad ne zna…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider