Floyd Mayweather i Conor McGregor u ringu nisu nemoguća misija. Želja za zaradom obojice mogla bi u skoroj budućnosti dovesti do toliko očekivane borbe. Navijači više ni ne žele revanš Mannyja Pacquiaoa i Mayweathera iako se Filipanac vratio i zatražio novu ''borbu stoljeća''.

Sada taj epitet nosi mogući okršaj najveće boksačke zvijezde i najveće MMA zvijezde. Amerikanac se umirovio prije godinu i pol sa skorom 49-0, jednom pobjedom manje od Rockyja Marciana (50-0) čiji rekord želi izjednačiti.

Mayweather stalno koketira s povratkom kako bi stigao Rockyja, a u ekskluzivnom razgovoru za ESPN poručio je kako želi borbu s Conorom McGregorom kojeg svako malo ismijava putem društvenih mreža. Dakako postoji ''kvaka'', a ona košta 100 milijuan dolara.

''Pokušavamo organizirati meč protiv Conora McGregora i oni znaju koja je moja cijena. To je garantiranih sto milijuna dolara. Ja sam prva klasa i stvarno ne znam koliko je on do sada zarađivati, ali čisto sumnjam da za MMA borbu može dobiti više od deset milijuna dolara. Mi smo mu spremni platiti 15 milijuna i onda još možemo razgovarati o nekoj podjeli zarade prodanih prijenosa'', poručio je nikad poraženi boksački šampion.

McGregor s pojasevima UFC-a
Dana White i Conor McGregor (Foto: AFP)

Sada je prebacio lopticu na stranu McGregora koji je u međuvremenu već dobio novu ponudu za boksački debi na velikoj sceni.

''Ne znam kako čovjek može spominjati 20 ili 30 milijuna kada nikad nije zaradio osam ili devet. Conor svima govori kako se želi boriti, pa napravimo to. Otvoreno nudim ovo i UFC-u odnosno Dani Whiteu. Dovedite ga u svijet boksa, a ja ću mu pokazati kako je tamo.''

Podsjetimo, McGregor je već dobio boksačku licencu u Kaliforniji, no još uvijek čeka dozvolu da može boksati u Las Vegasu. Vidjet ćemo hoće li uopće pristati na ponudu koja je stigla od Mayweather. Nekako sumnjamo, jer tražit će sigurno duplo više. No ako se ova dvojica uistinu žele boriti onda su ova prepucavanja oko milijuna, ono što bi Amerikanci rekli ''bullshit''.