FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zamjenski borac spreman!

Dramatično na vaganju za noćašnji UFC event: Izmučeni prvak u strahu čekao rezultate

Max Holloway nije imao lagan zadatak sa skidanjem prekomjernih kilograma za borbu protiv Frankieja Edgara.

Holloway čeka rezultat vaganja (Screenshot)

Organizatori UFC 240 eventa koji će se održati noćas u kanadskom Edmontonu mogu biti zadovoljni nakon službenog vaganja. Glavni borci večeri zadovoljili su vagu, a to se posebno odnosi na Maxa Hollowayja, prvaka perolake kategorije, koji je poznat po problemima sa skidanjem kilograma.

Holloway u velikom strahu čekao rezultat vaganja

Hollowayju je još jednom trebao ručnik da zadovolji vagu, odnosno morao je skinuti sve sa sebe i pritom strepiti što će reći službena osoba zadužena za vaganje. S nestrpljenjem je čekao rezultat, a kada je čuo da je zadovoljio na njegovom se licu moglo vidjeti veliko olakšanje.

Havajčanin se još jednom na službenom vaganju pojavio u lošijem fizičkom stanju. Izgledao je vrlo izmučeno i ispijeno od procesa skidanja kilograma, ali se već do ceremonijalnog vaganja, koje je bilo na rasporedu u večernjim satima, prilično dobro oporavio.

Lani je Holloway otpao za dvije borbe zbog procesa skidanja kilograma. U prvoj se trebao boriti protiv Habiba Nurmagomedova za pojas prvaka lake kategorije, ali ga je zbog premalo vremena da skine potrebne kilograme u tome zaustavila njujorška Atletska komisija.

Zamjenski borac Volkanovski putovao 37 sati

Nakon toga je trebao braniti pojas prvaka u perolakoj kategoriji protiv Briana Ortege, ali je tri dana uoči borbe završio u bolnici sa simptomima potresa mozga. Vjeruje se da su ti simptomi bili posljedica prekomjernog skidanja kilograma, jer je taman bio u najtežoj fazi gubljenja težine.

Zanimljiv detalj s vaganja je i činjenica da je zamjenski borac Alexander Volkanovski prolazio vagu. On je tako postao i službena zmajena za slučaj da bilo koji od dvojice boraca otpadne u posljednja 24 sata. Makedonac s australskom putovnicom spreman je uskočiti i boriti se za pojas prvaka.

Treba svakako napomenuti da je putovao 37 sati od Aucklanda do Edmontona, a sve kako bi bio zamjena za glavni dvoboj večeri. Ništa mu nije zagarantirano, nikakav honorar, ali je njegova želja da se bori za naslov prvaka toliko velika da je i najmanja nada u to dovoljna da proputuje pola svijeta.

Povratak ranjene Cris Cyborg

U sunaslovnoj borbi očekuje nas okršaj između Brazilke Cris Cyborg i Kanađanke Felicije Spencer. Bit će ovo prva borba Cris Cyborg nakon velikog iznenađenja i nokauta u prvoj minuti od Amande Nunes u prosincu prošle godine.

Bio je to njezin gubitak titule prvakinje perolake kategorije i prvi poraz nakon čak 13 godina, čime je odjednom ugašen mit o nedodirljivoj borkinji iz Brazila. Pet godina mlađa Spencer u svojoj profesionalnoj karijeri bilježi svih sedam pobjeda, a na domaćem terenu ovoga će vikenda pokazati jesu li moguća nova iznenađenja.

U prijenosu iz Edmontona vidjet ćemo borbe u kojima će rukavice ukrstiti američki borci Geoff Neal i Niko Price u velter kategoriji, kanadski borac Olivier Aubin-Mercier i ruski borac Arman Tsarukyan u lakoj kategoriji te kanadski borac Marc-André Barriault i poljski borac Krzysztof Jotko u srednjoj kategoriji.

UFC 240, glavni program:

Frankie Edgar - Max Holloway

Cris Cyborg - Felicia Spencer

Geoff Neal - Niko Price

Olivier Aubin-Mercier - Arman Tsarukyan

Marc-André Barriault - Krzysztof Jotko

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider