Organizatori UFC 240 eventa koji će se održati noćas u kanadskom Edmontonu mogu biti zadovoljni nakon službenog vaganja. Glavni borci večeri zadovoljili su vagu, a to se posebno odnosi na Maxa Hollowayja, prvaka perolake kategorije, koji je poznat po problemima sa skidanjem kilograma.

Holloway u velikom strahu čekao rezultat vaganja

Hollowayju je još jednom trebao ručnik da zadovolji vagu, odnosno morao je skinuti sve sa sebe i pritom strepiti što će reći službena osoba zadužena za vaganje. S nestrpljenjem je čekao rezultat, a kada je čuo da je zadovoljio na njegovom se licu moglo vidjeti veliko olakšanje.

Havajčanin se još jednom na službenom vaganju pojavio u lošijem fizičkom stanju. Izgledao je vrlo izmučeno i ispijeno od procesa skidanja kilograma, ali se već do ceremonijalnog vaganja, koje je bilo na rasporedu u večernjim satima, prilično dobro oporavio.

Lani je Holloway otpao za dvije borbe zbog procesa skidanja kilograma. U prvoj se trebao boriti protiv Habiba Nurmagomedova za pojas prvaka lake kategorije, ali ga je zbog premalo vremena da skine potrebne kilograme u tome zaustavila njujorška Atletska komisija.

Zamjenski borac Volkanovski putovao 37 sati

Nakon toga je trebao braniti pojas prvaka u perolakoj kategoriji protiv Briana Ortege, ali je tri dana uoči borbe završio u bolnici sa simptomima potresa mozga. Vjeruje se da su ti simptomi bili posljedica prekomjernog skidanja kilograma, jer je taman bio u najtežoj fazi gubljenja težine.

Zanimljiv detalj s vaganja je i činjenica da je zamjenski borac Alexander Volkanovski prolazio vagu. On je tako postao i službena zmajena za slučaj da bilo koji od dvojice boraca otpadne u posljednja 24 sata. Makedonac s australskom putovnicom spreman je uskočiti i boriti se za pojas prvaka.

Treba svakako napomenuti da je putovao 37 sati od Aucklanda do Edmontona, a sve kako bi bio zamjena za glavni dvoboj večeri. Ništa mu nije zagarantirano, nikakav honorar, ali je njegova želja da se bori za naslov prvaka toliko velika da je i najmanja nada u to dovoljna da proputuje pola svijeta.

Povratak ranjene Cris Cyborg

U sunaslovnoj borbi očekuje nas okršaj između Brazilke Cris Cyborg i Kanađanke Felicije Spencer. Bit će ovo prva borba Cris Cyborg nakon velikog iznenađenja i nokauta u prvoj minuti od Amande Nunes u prosincu prošle godine.

Bio je to njezin gubitak titule prvakinje perolake kategorije i prvi poraz nakon čak 13 godina, čime je odjednom ugašen mit o nedodirljivoj borkinji iz Brazila. Pet godina mlađa Spencer u svojoj profesionalnoj karijeri bilježi svih sedam pobjeda, a na domaćem terenu ovoga će vikenda pokazati jesu li moguća nova iznenađenja.

U prijenosu iz Edmontona vidjet ćemo borbe u kojima će rukavice ukrstiti američki borci Geoff Neal i Niko Price u velter kategoriji, kanadski borac Olivier Aubin-Mercier i ruski borac Arman Tsarukyan u lakoj kategoriji te kanadski borac Marc-André Barriault i poljski borac Krzysztof Jotko u srednjoj kategoriji.

UFC 240, glavni program:

Frankie Edgar - Max Holloway

Cris Cyborg - Felicia Spencer

Geoff Neal - Niko Price

Olivier Aubin-Mercier - Arman Tsarukyan

Marc-André Barriault - Krzysztof Jotko