FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ni pola minute nije izdržao

Ovako bi Cormier mogao proći protiv Miočića: Evo što se dogodi kada se poluteškaš namjeri na teškaša

Nakon što pogleda brutalan nokaut Cerillija nad Mooreom, Daniel Cormier mogao bi se zabrinuti uoči dvoboja protiv Stipe Miočića.

Brutalan nokaut Cerillia protiv Moorea (Screenshot)

Talijan Mauro Cerilli obranio je svoj pojas prvaka u teškoj kategoriji, i to u rekordnom vremenu. Prvak teške kategorije na priredbi Cage Warriors 92 u Londonu slavio je nokautom protiv Karla Moorea za koji mu je trebalo samo 15 sekundi.

Bila je to prilika da Moore postane prvi čovjek nakon Conora McGregora koji će držati pojas prvaka u dvije različite kategorije. Podsjetimo, Irac je svojedobno držao pojaseve u perolakoj i lakoj kategoriji, nakon što je nokautirao Josea Alda i Eddiea Alvareza.

Cerillijev protivnik bio je kolega iz poluteške kategorije, prvak Karl Moore, koji se nadao da će ispisati povijest, no Cerilli mu je brzo pokvario planove. Nakon jednog dobrog udarca koljenom i snažne desnice Moore je pao na pod, a sudac je ubrzo prekinuo dvoboj.

Kada govorimo o susretima teškaša i poluteškaša, ovo je bilo samo zagrijavanje za ono što nas očekuje u srpnju, kada u oktogon ulaze Stipe Miočić i Daniel Cormier, UFC prvaci u teškoj i poluteškoj kategoriji. Cormier se, baš kao i Moore, nada da će ispisati povijest i držati dvije najzvučnije titule u svom vlasništvu.

Snaga u udarcima teškaša i poluteškaša znatno se razlikuje, što se jako dobro može vidjeti u primjeru ove borbe. Doduše, Cormier je svoju karijeru započeo u teškoj kategoriji i tamo je još uvijek neporažen. Međutim, još se nikada nije sreo s borcem kao što je Miočić, koji je 13 centimetara viši, te 15-ak kilograma teži od njega, a uz to ima i gotovo 20 centimetara duži raspon ruku.

U svakom slučaju, nadamo se i vjerujemo da će Cormier proći kao i Moore, te da će nakon 8. srpnja McGregor i dalje biti jedini borac u povijesti slobodne borbe koji je istovremeno držao dvije titule prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider