FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Matea Jelić upotpunila kolekciju odličja: Osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu

Matea Jelić osvojila je još jednu medalju, ovog puta na Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

Matea Jelić (Foto: Niksa Stipanicev/Cropix)

Matea Jelić, olimpijska pobjednica i europska prvakinja u tekvondou, upotpunila je kolekciju odličja te je na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Baku osvojila brončanu medalju u kategoriji do 73 kilograma.

"Ovo je bio poseban dan i bila je velika stvar ulaziti u borbe s tim osjećajem da se borim na Dan državnosti. To je razlog zašto mi nije drago što sam izgubila u borbi za finale“, rekla je hrvatska reprezentativka.

Nakon što je u drugom kolu svladala svjetsku prvakinju Srpkinju Nadicu Božanić, a u četvrtfinalu i Egipćanku Farouk, Matea je u napetom polufinalu pobijeđena od Engleskinje Rebecce McGowan, u dvije runde. McGowan je slavila sa 7-5 i 9-8. Nažalost, na isteku obje runde zakasnila je Jelić po pola sekunde s udarcima koji bi joj donijeli pobjedu. U prvoj s udarcem nogom u glavu, na kraju druge s udarcem nogom u tijelo.

Olga Danilović FOTO Srpska tenisačica otkrila da je u vezi s nogometnom zvijezdom iz Madrida divider

"Zakasnila sam cijelu borbu i sad se pitam zašto nisam cijelu borbu napadala. Zašto nisam prije udarala, zašto sam to radila tek na kraju rundi. Moram to bolje raditi, moram se vratiti u dvoranu i to izoštriti“, napomenula je Jelić.

Inače, Jelić je dosad sve svoje medalje osvajala do 67 kilograma, a sada je promijenila kategoriju i nastupa do 73 kilograma.

"Nije me mučila promjena kategorije, nije to bila jedina promjena. Nisam imala neke ljude oko sebe, ali jesam obitelj i klub koji vjeruju u mene jer sama ne bih mogla. Cilj je dalje podržati reprezentativne kolege koji nastupaju narednih dana, a ja se nadam da će im ova moja medalja biti poticaj“, završila je Jelić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider