FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KRENUO DRUGIM PUTEM

Hrgović ostao bez još jedne borbe: Nesuđeni protivnik ugovorio meč na priredbi Alena Babića

Martin Bakole svoj će idući meč odraditi već idućeg mjeseca protiv Ihora Shevadutzkog.

Martin Bakole (Foto: Afp)

Filip Hrgović ostao je bez još jednog kvalitetnog potencijalnog protivnika za idući meč, onaj u kojem bi se trebao boriti za IBF-ovog privremenog prvaka teške kategorije.

Nakon što je Andy Ruiz Jr. očekivano odbio meč naređen od strane organizacije, očekivalo se da će IBF vrlo brzo reagirati novim uparivanjem, gdje bi Hrgovićev protivnik bio Martin Bakole (18-1, 13 KO), Kongoanac kojeg se zapravo već tri godine veže uz najboljeg hrvatskog teškaša.

Umjesto protiv Hrgovića, Bakolea ćemo gledati prije Babića

On je napravio ogroman posao u svibnju prošle godine, kad je pobijedio Tonyja Yoku usred Pariza i sve do sada čekao je idući meč. Sad ga je ugovorio i to na priredbi koju ćemo i mi s velikim zanimanjem pratiti.

Zhang - Hrgović Hrgović je promotorima postao ime za poigravanje i manipulaciju, hoće li napokon reagirati!? divider

Bakole će se boriti 22. travnja u poljskom Rzeszowu, na priredbi koju će predvoditi Alen Babić i Lukasz Rozanski u borbi za WBC titulu bridger kategorije.

Protivnik će mu biti neporaženi 32-godišnji Ukrajinac, Igor "Hulk" Shevadutzkyi (10-0, 8 KO), boksač koji je došao u centar pažnje s nekoliko zanimljivih posljednjih pobjeda.

Hrgović sad čeka sjajnog Kubanca ili Kabayela

Što to znači za Filipa? Samo daljnje čekanje na protivnika, boksača kojeg će privući prilika boriti se za titulu, pa barem ona bila privremena. Naravno, ako slučajno uistinu ne propadne meč Oleksandra Usika i Tysona Furyja pa dobije meč života protiv Usika. No, nećemo trenutno računati na to, budući da je Fury inače boksač koji se voli poigravati u pregovorima i čini se da će dugo očekivati meč uskoro biti dogovoren.

Filip Hrgović i Zhang Zhilei Filip Hrgović želi meč za svjetsku slavu: Prozvao je Usika, čeka se odgovor divider

Ako ćemo ići IBF-ovom ljestvicom, na kojem je Bakole zbog neaktivnosti pao na 12. mjesto, Filipu bi mogao biti naređen meč protiv Franka Sancheza, opasnog kubanskog nokautera, trenutno šestog na ljestvici. Ako slučajno niti Kubanac ne bude zainteresiran, idući na ljestvici je Agit Kabayel, boksač koji je ovog mjeseca već savladao jednog Hrvata, Agrona Smakićija, u meču za EBU titulu.

Najgore od svega je čekanje, posebno nakon što je Filip već odradio jedne pripreme te je u sjajnoj formi, ali i u najboljim godinama. Strašno je gledati što se događa s njegovom karijerom bez da se ne zapitamo kakav to posao odrađuju oni koji se za nju brinu.

Da bi tragikomedija bila veća, čovjek kojeg je Hrgović u kolovozu prošle godine savladao, Zhilei Zhang, ugovorio je meč za privremenu WBO titulu protiv Joea Joycea.A upravo je Filip prije tog meča govorio kako pobjedniku pripada napad na titulu svjetskog prvaka. Očito da pobjeda zapravo na kraju nije bila bitna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider