FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
težak izazov

Poznat novi protivnik Filipa Hrgovića? Traju pregovori sa snažnim Kongoancem

Trener potencijalnog Hrgovićeva protivnika vrlo je uzbuđen zbog borbe dvaju mladih teškaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović čeka nove izazove. Dok traje sapunica u vezi s kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, naslućuje se i sljedeći protivnik u Hrgovićevoj profesionalnoj karijeri.

To bi mogao biti 26-godišnji boksač iz Demokratske Republike Kongo Martin Bakole. Radi se o borcu koji trenira u Škotskoj, a dosad u karijeri ima 15 pobjeda (12 nokautom) i jedan poraz.

Da se nešto kuha, potvrdio je objavom na Twitteru Bakolev trener Billy Nelson, koji je vrlo uzbuđen zbog tog potencijalnog teškaškog sraza. ''Wow, kakva borba'', napisao je.

gol expired Šok za Španjolsku uoči ogleda protiv Hrvatske: Otpao im najbolji strijelac i najbrži igrač reprezentacije! divider

Bakole je 35. borac svijeta na teškaškoj ljestvici Boxreca i zasigurno bi predstavljao veliki izazov za Hrgovića, koji je dosad na omjeru 10:0.

Kongoanac je boksač bez puno amaterskog iskustva; njegova tehnika nije naročito profinjena, ali visok je 201 centimetar i vrlo snažan. Jedan je od sparing-partnera svjetskog prvaka Anthonyja Joshue.

Real Madrid (Foto: AFP) Tajni sastanak u Madridu: Realu ponuđena velika trampa, u igri više od 300 milijuna eura divider

Bakole je jedini poraz doživio od Michaela Huntera 2018., ali, kako piše portal Boxingnews24, uz ozlijeđeno rame. Isti portal piše da bi Bakole sa svojom snagom i jakom bradom bio opasan protivnik i pravi test za Hrgovića.

Hrgović je posljednju pobjedu upisao protiv Erica Moline uoči uzvratnog meča za pojas prvaka između Joshue i Andyja Ruiza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider