FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ČESTITKE, MARKO

VIDEO Hrvatski boksač bez rukavica ponovno na svjetskom vrhu: Prebio protivnika, ali i oduševio reakcijom na kraju

Marko Martinjak ponovno je postao BKB svjetski prvak u cruiserweight kategoriji.

Marko Martinjak s timom (Foto: screenshot (Twitter))

Jedan od hrvatskih sportaša za koje možda i ne znate, a koji ostvaruje sjajne rezultate jest Marko Martinjak. Zagrebački boksač koji je samo tri mjeseca nakon teškog poraza u svoje vlasništvo vratio titule BKB prvaka u cruiser kategoriji (do 92 kilograma).

Marko se inače bavi bare knuckle boksom, odnosno boksom bez rukavica, gdje se nalazi u samom svjetskom vrhu, što je još jednom dokazao novim osvajanjem titule jedne od dvije najveće svjetske organizacije boksa bez rukavice.

Revanš na najbolji mogući način

Samo tri mjeseca nakon što ga je teško nokautirao Jarome Hatch na priredbi održanoj na Bliskom istoku, Marko se sad revanširao u Londonu, koji možemo zvati njegovim domaćim terenom s obzirom na to da je proteklih godina odlazio boksati čak i u legendarni York Hall.

Marko je započeo meč kao i prošli put, dominacijom u prvoj rundi, posebno na tehničkom polju. No kako je ovo sport u kojem doslovno jedan udarac sve preokrene, morao je biti oprezniji nego prošli put.

To je i napravio, ovog je puta Hatcha polako uništavao, radeći mu sve veću štetu, sve dok u drugoj rundi Amerikanac više nije bio sposoban nastaviti.

Marko se ponio sportski, za razliku od protivnikova kuta

No situacija u kojoj je došlo do kraja meča vrlo je zanimljiva. Marko je vidio da je Hatch podigao ruke u gard, spustio glavu i da se više ne brani.

Iako su prije meča jedan drugom rekli podosta toga čemu nije mjesto na portalu, hrvatski se borac ponio sportski. Umjesto da krene dokrajčiti protivnika, on se od njega odmaknuo i pustio da sudac procijeni situaciju i odradi svoj posao.

Sudac je vrlo lako prepoznao da nema smisla dopuštati Hatchu da nastavi meč, no iznenađuje ljutita reakcija njegova kuta, jer bilo je jasno kako njihov boksač više ne odgovara i da je samo nekoliko udaraca od toga da bude teško nokautiran.

Marko se tako u Zagreb vraća s titulom i može čekati novi izazov u toj britanskoj organizaciji, gdje je već postao gotovo pa i legendaran borac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider