FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAJAVIO POVRATAK U SPLIT

Mark De Mori: "Sve djevojke bile su mi Hrvatice, a nogomet se kod nas smatrao ženskim sportom"

Mark De Mori u prvi plan je došao kao protivnik Filipa Hrgovića, no njegova povezanost s Hrvatskom puno je veća.

Mark De Mori 2013. godine u Splitu (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Još prije više od deset godina, Mark De Mori, subotnji protivnik Filipa Hrgovića, došao je u Hrvatsku. Ne znamo je li ga dovela, ali znamo da ga je zadržala ljubav. Bio je tada u vezi s jednom hrvatskom sportašicom, a u našoj domovini zadržao se dugo godina.

Čak se jedno vrijeme pričalo da bi mogao i nastupati pod hrvatskom zastavom, budući da je i trenirao u hrvatskom timu, pod paskom Marija Šivolija-Jelice, no to se nije dogodilo.

Posebna poveznica s Hrvatskom

Mark je danas uglavnom ponovno u Australiji, a u razgovoru za gol.hr otkrio je nešto više o svojim hrvatskim vezama, ali i planovima za budućnost. 

No, zanimljivo je napomenuti kako se kroz meč ova priča o njemu i Hrvatskoj nije baš provukla, iako se mogao izgraditi neki lokalni rivalitet.

"Volim Hrvatsku i vratit ću se sigurno tamo, jer i dalje imam nekretninu. Za mene ovaj meč nema nikakvih nacionalnih poveznica niti sam htio stvoriti neku priču, neki potencijalni lokalni rat. On je sjajan boksač i novac je bio jednako dobar", otkrio je Mark zašto je prihvatio meč, odmah odbacivši ikakve insinuacije.

Djed rođen u Zadru, brat i on bili u vezi s rođakinjama Hrvaticama

Nastavio je o svojim korijenima, gdje smo otkrili nešto što vjerujemo većina od vas dosad nije znala. On je veze s našom domovinom imao i prije nego se tu nastanio.

"Moj je djed rođen u Zadru. Sad sam se vratio u Australiju vidjeti moju obitelj i imam meč u Saudijskoj Arabiji, ali iduće godine se vraćam u Hrvatsku. To je dio moje krvi. Posjedujem turističke apartmane. Ne znam zašto, ali djed mi je kroz odrastanje uvijek govorio da je Talijan, nisam znao da imamo hrvatske krvi. No, nekim čudim, sve djevojke s kojima sam izlazio bile su Hrvatice. Jednom smo čak saznali da su moja i bratova djevojka rođakinje, da su iz Makarske. To je nešto u krvi što me zove i zbog čega se vraćam nazad", najavio je.

Hajduk ipak nije pratio

Kako je živio u Splitu pa sigurno dijelom pokupio i taj način života, morali smo ga upitati o tome je li se pojavila i nekakva veza s Hajdukom. Uvijek je to dobra tema, no s njim ju ipak nismo uspjeli pokrenuti.

"Znam da je nogomet u Hrvatskoj kao religija, no u mojoj kući ga nismo gledali, uvijek smo ga smatrali ženskim sportom. Pratili smo australski nogomet i boks. Moram vam biti iskren, nikad nisam pratio nogomet", kratko je objasnio zašto nam nešto o Hajduku ipak neće moći reći.

No, nema veze, Mark se iskazao kao vrlo pristupačan i srdačan momak. Takve je uvijek dobro imati kod nas, što dokazuje i veliki broj prijatelja koje je on u Splitu stekao i kojima će se vrlo brzo drage volje vratiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider