FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OTKRIO STRATEGIJU

Hrgovićev protivnik ekskluzivno za gol.hr: "Boksat ću prljavo, želim ga razljutiti i nokautirati"

Zanimljivu strategiju za dolazak do pobjede protiv Filipa Hrgovića otkrio je Mark De Mori.

Mark De Mori (Foto: screenshot (YouTube, Queensberry))

Čovjek koji će pokušati zaustaviti najboljeg hrvatskog boksača na putu prema svjetskom vrhu spreman je iznenaditi svijet. Mark De Mori borit će se protiv Filipa Hrgovića u drugom meču subotnje Day of Reckoning priredbe.

Marka, koji je jedno vrijeme živio u Splitu te koji je čak najavio povratak u Hrvatsku, kontaktirali smo s ciljem dobivanja izjave, a našli smo ga u jako dobro raspoloženju prije treninga. 

"Ako ne pobijedim nokautom mi je kao da sam izgubio"

Upitan je što bi u ovom meču smatrao uspjehom. Isključivo pobjedu ili bi možda bio zadovoljan dolaskom do sudačke odluke?

Filip Hrgović i Yousef Hasan Filip Hrgović: "Ja sam budućnost! Bit ću kralj boksa!" divider

"Ne želim pobijediti ili izgubiti odlukom, niti u kom slučaju. Pobjeda ili poraz, ako je na bodove, uvijek mi je poraz. Ne pobijedim li nokautom, za mene to nije pobjeda", uvjerljivo je rekao 41-godišnji Mark, dodavši:

"Pokušat ću iskoristiti njegove slabosti, kojih nema puno. Jako je dobro treniran i ima dobru pozadinu iz amaterskog sustava. Mogu pokušati čitati njegove kombinacije jer sve baca jako ispravno, školski. On ne zna što očekivati od mene, moram ga pokušati iznenaditi i nokautirati u prvih par rundi. Na deset rundi, uz njegove duge ruke i kondiciju, ne vidim kako bih tu imao šansi."

"Moram boksati prljavo, uvesti ga u rat"

Ukratko, neki cilj bi trebao biti uvesti ga u rat, gdje će obojica bacati veliki broj udaraca? To je boks kakav od Filipa u profesionalcima nismo vidjeli, pamtimo tek neke ratove još iz WSB lige, kad si je znao "dati oduška".

"Upravo tako, on je jako dobar kao profesionalac jer je za razliku od Tonyja Yoke, koji ga je savladao na Olimpijskim igrama, on naučio boksati profesionalno, uzeti vrijeme i boksati strpljivo. Pokušat ću u ranijim rundama boksati prljavo, pogoditi ga u međunožje ako treba, udariti nakon zvona, napraviti što god je potrebno da ga razljutim i odvedem u rat", jasna je strategija, za koju će biti zanimljivo pratiti hoće li mu se isplatiti.

Filip Hrgović Boks u ranom terminu: Evo kad Filip Hrgović ulazi u ring ove subote divider

Među izjavama smo pronašli onu kako Filipu namjerava razbiti vilicu i rebra. No, nismo pronašli izvor, pa je upitan je li uistinu iznio takvu namjeru.

Vjeruje u snagu svog udarca

"Moja najveća kvaliteta je snaga udarca. Svi s kojima sam sparirao, čak i ako im se ne sviđam, su rekli da izuzetno jako udaram. Sparing partneri za ovaj meč su to osjetili. Nekima sam lomio rebra, neke sam rušio. Filip ima sjajnu bradu, može primiti udarac, pa se ne mora brinuti da ću mu ići slomiti vilicu. Ali, imam namjeru rasturiti njegove organe snažnim udarcima u tijelo", još je jedan dio strategije.

Za kraj smo ga upitali koliko još dugo namjerava egzistirati u boksu nakon što odradi ovaj veliki meč.

"Ako ne budem uspješan ovog tjedna, mislim da sam gotov na visokom nivou. No, na srednjem ili manjem nivou, kao što su borbe koje radim u Indoneziji ili u Europi, mogu ostati još sigurno par godina", potvrdio nam je naš Splićanin Mark De Mori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider