FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Osječanin preuzima primat

VIDEO Luka Pratljačić nokautirao Marka Miluna: Imamo li novog teškaškog putnika na olimpijske kvalifikacije!?

Vrijedi spomenuti kako je Gabrijel Veočić, naš najbolji amater, koji je već osigurao nastup u Parizu, dominantno došao do zlata u svojoj poluteškoj kategoriji.

Marko Milun (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

U finalu teške kategorije zagrebačkog Grand Prixa Luka Pratljačić savladao je Marka Miluna nokautom u trećoj rundi.

Meč koji se dugo čekao održan je danas na Zagrebačkom velesajmu, u prostoru Zagrebačkog boksačkog centra. Marko Milun i Luka Pratljačić susreli su se prvi put nakon 2019. godine.

Riječ je o dva najbolja hrvatska teškaša, uz dodatak kako je Milun već godinama naše prvo ime kraljevske kategorije, dok je Pratljačić zbog velikih problema s ozljedama izostao se nekih turnira gdje je mogao potencijalno preuzeti primat.

Shohei Ohtani Za njega vjerojatno nikad niste čuli, ali postao je najplaćeniji sportaš na svijetu divider

No sad je napokon zdrav, a prilika za okršaj došla je u finalu Grand Prixa, a sve to na kraju je završilo uz veliko slavlje 27-godišnjeg boksača iz Osijeka.

Milun je u meč ušao nakon sjajnih rezultata ove godine, najbolje za njega nakon dugo vremena i svojevrsnog lutanja obilježenog razočaravajućim porazima na velikim natjecanjima. Pratljačić je također ostvario zapažene rezultate na internacionalnoj razini i sve je bilo spremno za međusobni meč kakav hrvatski amaterski boks nije doživio još od dana kad su rukavice ukrštavali Alen Babić i Toni Filipi.

Prva runda ponudila je podjednaku inicijativu s obje strane, ali bez nekih izraženijih udaraca. Kao da su se obojica čuvali za kasniji dio meča. U drugoj rundi Milun je otvorio bolje, da bi tek u posljednjoj minuti druge dionice Pratljačić opustio svoje ruke i pokazao što može. Već u prvoj prilici uzdrmao je Miluna i prisilio suca na brojanje, a još je bolje završio rundu. Sjajno je pogodio i uzdrmao Miluna, na što je uslijedilo brojanje, a nedugo nakon nastavka i kraj runde.

Osjetio je Pratljačić svoju priliku te je odlučio poslati poruku boksačkoj javnosti i izborniku Veočiću. Dočekao je pravi trenutak i nešto prije sredine runde pogodio sjajan desni kroše, kojim je bacio Miluna u nokaut. Ukratko, završio je višestruki državni prvak na leđima, širom raširenih ruku. Pokušao se ustati, ali sudac je već dosudio kraj meča i moglo se početi slaviti u osječkom kutu.

Velika je ovo pobjeda za Pratljačića koji konstantno izražava vjeru kako je bolji od Miluna te kako on zaslužuje predstavljati Hrvatsku na olimpijskim kvalifikacijama. Ovo mu je bila prilika da to potvrdi i vjeruje se da je uspio.

Sad još preostaje pitanje hoće li se državno prvenstvo organizirati prije ili nakon prvog kvalifikacijskog turnira, zakazanog za kraj veljače. Tamo bi Milun imao priliku uzvratiti, budući da u ovom trenutku sve vodi tome da je Pratljačić preuzeo njegovu vizu za taj turnir. Sve drugo, nakon ovakve izvedbe u međusobnom meču, ne bi imalo smisla.

Bit će zanimljivo pratiti ovaj duel do samog kraja.

Vrijedi spomenuti kako je Gabrijel Veočić, naš najbolji amater, koji je već osigurao nastup u Parizu, dominantno došao do zlata u svojoj poluteškoj kategoriji.

 Nokaut pogledajte na 2:39:00

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider