FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAŠ OLIMPIJAC U AKCIJI

Luka Plantić pred velikom borbom: "Osvojim li ovaj pojas ulazim među deset najboljih na svijetu"

Posljednji hrvatski boksački olimpijac izuzetno dobro napreduje kao profesionalac i već nakon sedam mečeva ispred sebe ima veliku priliku.

Luka Plantić (Foto: Profimedia)

Samo sedam profesionalnih mečeva trebalo je hrvatskom boksaču Luki Plantiću da izbori meč za WBC International titulu. 

Trebao ju je napasti protiv talijanskog boksača Ivana Zucca, a za taj meč se i pripremao, no došlo je do promjene. Zucco, koji je dosad držao WBC International pojas, otkazao je meč i Luka će titulu napasti protiv novog protivnika.

Prilika za veliki skok, ali s druge strane je sjajni Englez

To je čak i jače ime od Zucca, koji se nalazi na 40. mjestu BoxRec ljestvice u super srednjoj kategoriji. Luka, koji je na istoj ljestvici 27., borit će se protiv četiri pozicije bolje plasiranog Jacka Cullena iz Velike Britanije.

"Razlika između ova dva protivnika je ogromna, jer je Zucco kontra gard, dok Englez boksa iz normalnog. No, nisam za Zucca još krenuo sparirati, budući da sam se u međuvremenu razbolio pa smo prvobitno mi odgodili meč. S trenerom smo taktički dosta radili za Zucca, ali lako se to može promijeniti", rekao nam je Luka.

Luka je u svom posljednjem meču osvojio WBC-ov srebrni pojas, no ovo je jedan korak više. Kako po pitanju titule, tako i plasmana na WBC ljestvici.

"Bez borbe sam bio na 17. mjestu, ali pošto se Zucco povukao, sad ja skačem na 14. Osvojim li pojas ulazim među najboljih deset, a tamo su velika imena", objasnio je.

Meč će se održati 6. travnja u njemačkom Aschaffenburgu.

Put na druge Olimpijske igre ostao je samo san

Luka se inače nadao plasmanu na još jedne Olimpijske igre, nakon što je u Tokiju ostavio dobar dojam. Nakon pobjede u prvom meču, u osmini finala je nakon kontroverzne sudačke odluke eliminiran od strane Meksikanca, Rogelija Romera.

No, neočekivano brz napredak u profesionalnoj karijeri je doveo do toga da se tom cilju nije mogao u potpunosti posvetiti.

"Iskreno, nisam očekivao da će sve ovako brzo ići te da ću se ovako brzo penjati. Naravno da mi je žao, jer to je san svakog sportaša, meni bi to bile druge igre. Ali, uvijek sam imao neki meč kad su bili turniri ili kvalifikacije", otkrio je Luka, dodavši kako mu profesionalni boks ipak više odgovara:

"Profesionalni mi jednostavno više leži, budući da se amaterski boksa samo na tri runde."

Luka je pravi "fajter", boksač zbog kakvih ljudi kupuju ulaznice za mečeve i nema sumnje kako će mu pobjedama rasti i globalna popularnost. Već ovim mečem može izboriti mjesto na nekoj od najvećih svjetskih priredbi. Jednostavno, sve je na njemu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider