FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ugašen san o zlatu

Pobješnjeli hrvatski boksač iz protesta sjeo u ring: Rus u dresu Srbije slavio kontroverznom odlukom sudaca

Luka Plantić osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Erevanu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Luka Plantić (25), član BK Salone, osvojio je porazom u polufinalu brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Erevanu.

Luka Plantić je meč polufinala protiv Rusa u dresu Srbije Artjoma Agejeva izgubio podijeljenom odlukom sudaca 4-1. Hrvatski boksač je ponovo je zaustavljen kontroverznom i podijeljenom odlukom sudaca kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Iz protesta je nakon proglašenja sjeo u ringu, iskazujući nezadovoljstvo sudačkim kriterijem koji mu je odnio finale i san o zlatu. Agejev (30) je jedan od sedmorice Rusa koji nose dres Srbije na EP-u u Erevanu, a osvojio je prvu medalju za srpski boks još od 1991. godine.

Za Plantića je europska bronca dosad najveći uspjeh u karijeri nakon što je bio i juniorski prvak Europe i svjetski doprvak.

Nastavljen je trofejni niz hrvatskog boksa jer su 2019. godine europske seniorske bronce osvojili Toni Filipi i Marko Milun, kao i stariji brat Damir Plantić 2017. godine. Posljednje europsko finale za Hrvatsku boksao je i osvojio zlato za Hrvatsku Filip Hrgović 2015. godine.

Na Europskom prvenstvu u Erevanu nastupilo je ukupno 219 boksača iz 39 država, a medalje i borbe u polufinalu izborili su boksači iz 20 zemalja među kojima je i Hrvatska zahvaljujući Plantiću.

Hrvatska je na EP-u u Erevanu uz Luku Plantića imala još četiri predstavnika - Petra Cetinića (71 kg), Mattea Komadinu (63,5 kg), Marka Zeljka (67 kg) i Damira Plantića (86 kg).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider