FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kandidat za nokaut godine!

Rakić zaludio borilački svijet brutalnim nokautom, Smith utišao tisuće navijača i umirovio Gustafssona!

U Stockholmu je održan UFC Fight Night 153 na kojem smo vidjeli brutalan nokaut Aleksandra Rakića, ali i poraz Alexandera Gustafssona od Anthonyja Smitha.

Galerija UFC Stockholm Anthony Smith guši Gustafssona (Foto: GOL.hr) Umirovljenje Alexandera Gustafssona (Foto: GOL.hr) +1 Rakićev nokaut (Foto: GOL.hr)

Ljubitelji borilačkih sportova mogli su uživati u spektakularnom UFC Fight Nightu 153 iz Stockholma. Aleksandar Rakić oduševio je MMA svijet spektakularnim nokautom high-kick udarcem, dok je domaća uzdanica Alexander Gustafsson iznenađujuće poražena od Anthonyja Smitha u 4. rundi.

Snimka će biti prikazana u noći sa subote na nedjelju, u 00:30 u programu Nove TV. Gledatelje će kroz borbe u prijenosu voditi iskusni komentatori Vlado Boban i Igor Pokrajac.

Smith "ugušio" i umirovio "Malja" Gustafssona

U glavnoj borbi večeri Anthony Smith je utišao tisuće švedskih navijača koji su došli podržati Alexandera Gustafssona. Ugušio je velikog Šveđanina u 4. rundi, te time pokazao da nije slučajno bio u borbi za naslov prvaka protiv Jona Jonesa. Istovremeno je umirovio Gustafssona, koji je u govoru nakon borbe objavio kraj karijere.

Smith je bio bolji u prve dvije runde, dok je Gustafssonu pripala treća runda, prije nego mu je Smith uzeo leđa i onda ga "ugušio" tzv. "rear-naked chokeom".

Bila je to 32. pobjeda u karijeri za Anthonyja Smitha, te šesti poraz Gustafssona.

Rakić istaknuo kandidaturu za vrh poluteške kategorije

Aleksandar Rakić brutalno je nokautirao Jimija Manuwu na samom početku 1. runde. Učinio je to high-kickom lijevom nogom, u stilu našeg Cro Copa.

Austrijanac je krenuo agresivno, a potom kombinacijom desna ruka, lijeva ruka - high kick poslao svog suparnika na "spavanje"! Manuwa je legao na tlo i nije se mogao podići dobar period vremena.

Rakić je stigao do 12. pobjede u karijeri, u kojoj ima tek jedan poraz i to na samom startu MMA karijere. Ovakvim nastupom Rakić je istaknuo kandidaturu za sami vrh poluteške kategorije, na čijem je tronu Jon Jones.

 

Sunaslovna borba trebala je donijeti okršaj u poluteškoj kategoriji, između švicarskog borca Volkana Oezdemira i švedsko-albanskog borca Ilira Latifija, ali je dvoboj otpao zbog ozljede potonjeg borca.

Slavio sparing-partner Conora McGregora

Makwan Amirkhani pobijedio je Chrisa Fishgolda u trećoj po važnosti borbi večeri. Djelovalo je kao da je Finac u podređenoj poziciji u meču, a onda je uslijedio preokret. 

Amirkhani je napravio dva ilegalna poteza koja su malo izbacila Fishgolda iz takta, jedan od njih bio je udarac u međunožje, a onda je nedugo nakon toga tzv. "anaconda chokeom" (gušenje) upisao pobjedu.

Bosanskohercegovački borac Damir Hadžović izgubio je borbu protiv Christosa Giagosa, iako je bio favorit uoči dvoboja. Giagos je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon što je bio puno bolji borac u prve dvije runde.

Hadžović je dobio posljednju rundu, ali to je bilo premalo za slavlje protiv vrlo dobrog Amerikanca.

Glavni program otvoren je borbom između domaćeg borca Daniela Teymura i Korejanca Sung Bing Joa. Nakon tri poraza u UFC-u Teymur je upisao premijernu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Svi su suci dali sve tri runde švedskom borcu, osim jednog koji je drugu, najpasivniju rundu, dodijelio Korejancu. Jo je pak doživio prvi poraz u svojoj MMA karijeri.

UFC Fight Night Stockhom, glavni program:

Anthony Smith pobijedio Alexandera Gustafssona (gušenje, 4. runda)

Aleksandar Rakić pobijedio Jimija Manuwu (nokaut, 1. runda)

Makwan Amirkhani pobijedio Chrisa Fishgolda (gušenje "Anaconda choke", 2. runda)

Christos Giagos pobijedio Damira Hadžovića (jednoglasna sudačka odluka)

Daniel Teymur pobijedio Sung Bin Joa (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider