Branko Cikatić bio je legendarni hrvatski majstor borilačkih vještina te je 20. travnja 1993. u Japanu postao pobjednik prvog K-1 Grand Prix turnira.

"Upravo sam čuo da je Branko Cikatić preminuo prošle noći. Branko je bio prvi K-1 prvak. Bila je čast biti uvršten u Međunarodnu Kuću slavnih borilačkih sportova pored tebe i Ernesta Hoosta. Počivaj u miru", napisao je legendarni novozelandski kickboksač Ray Sefo na svom Instagram profilu objavivši pritom fotografiju na kojoj se nalazi upravo s Cikatićem i Hoostom.

Od Cikatića se oprostio i Peter Aerts, koji je baš kao i hrvatski borac, osvojio K-1 Grand Prix i smatra se jednim od najvećih kicboksača svih vremena. On i Cikatić su dijelili istu dvoranu - slavni Chakuriki Gym, koji je vodio legendarni Tom Harinck.

"Počivao u miru moj brate Branko Cikatić, prvi K-1 šampione. Bio si moj veliki brat i velika inspiracija", napisao je Aerts na svom službenom Instagramu.

"Nažalost, moj prijatelj i borac Branko Cikatić je preminuo nakon duge bolesti. Želim njegovoj supruzi Ivani i djeci Luciji i Bruni mnogo snage u ovom trenutku. Branko je bio europski šampion i prvi K-1 WGP prvak u povijesti u Tokiju. Moje srce pati", napisao je Harinck, koji je vodio karijeru Hrvatskog Tigra i doveo ga do najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri.

Cikatić je ukupno 13 puta bio svjetski prvak u raznim disciplinama.