FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Stara škola žestoko udara

Boksačke legende brutalno popljuvale zvijezde teške kategorije: "To su obični batinaši, nemaju pojma i ne bore se međusobno"

Bivši apsolutni prvak svijeta u teškoj kategoriji Larry Holmes razočaran je današnjim boksačima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih mjeseci u boksačkim krugovima vodi se glasna polemika između pripadnika starijih generacija i novog vala.

„Old school“ generacije iz 70-ih, 80-ih i 90-nisu baš impresionirane novovjekovnim prvacima.

Frank Bruno nedavno je spustio Tysonu Furyju s konstatacijom: „Moja generacija bi te pojela.“

Brunu je zasmetala Furyjevo bahato samoproglašenje da je najveći teškaš svih vremena.

Larry Holmes popljuvao današnje zvijezde teške kategorije

Sada se javio još jedan boksački velikan iz prohujalih vremena - Larry Holmes, koji je držao naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji od 1978. do 1983.

„Današnjim teškaškim prvacima nedostaje vještina“, ispalio je Holmes kada je upitan da povuče paralele nekadašnjih šampiona s Furyjem, Wilderom i Joshuom.

Holmes je jedini boksač koji je uspio nokautirati Muhammada Alija i jedini je živući boksač koji se može pohvaliti da je pobijedio po mnogima najvećeg boksača svih vremena.

gol expired Portugalac je vrijedio 18 milijuna eura, htio ga je Real Madrid, a sada dolazi u Osijek? divider

Holmes je poznat i po tome što je došao na korak od izjednačavanja rekorda i neporaženog teškaškog prvaka Rockyja Marciana, koji okončao karijeru sa savršenim skorom (49-0-0).

Na opće iznenađenje zaustavio ga je Michael Spinks, koji se iz poluteške prebacio u tešku i zasjeo na tron. Doduše, nakratko, titule ga je razvlastio Mike Tyson u onom čuvenom kratkopoteznom meču.

"Nemaju pojma i ne bore se međusobno"

Holmesu najviše smeta što se današnji najbolji teškaši rijetko međusobno sastaju i napadno se izbjegavaju.

“Današnji borci nisu borci protiv kojih sam se ja borio. Borili smo s najboljima i nije bilo izbjegavanja”, rekao je Larry Holmes za Fight Hub TV.

Holmes upozorava: “Ako želite veliki novac, morate ga zaraditi. Morate boksati s najjačima, to privlači publiku”, rekao je Holmes, koji je vidno razočaran s tehničkim mogućnostima današnjih teškaša.

gol expired Novak Đoković spava na slobodi, a od 8 ujutro mora u novi pritvor na tajnoj lokaciji divider

Kaže da je Fury ipak tehnički bolji od ostalih, a da su Wilder i Joshua klasični batinaši. U prijevodu, nemaju pojma o boksu.

„Vidim da uglavnom mašu u prazno. Boksaju kao obični batinaši. Ne znaju kako treba prići suparniku, udariti ga, blokirati protunapad i odmaknut se neokrznut. Cilj je pogoditi, a ne primiti. Oni svi primaju puno udarca, čak i Fury koji je protiv Wilder izgleda htio dokazati kako može puno izdržati“, kazao je Holmes, koji ipak priznaje da su mečevi Furyja i Wildera imali svoju atraktivnost.

Lewis objavio duhovitu ilustraciju

„Nisam gledao baš kompletne mečeve, ali ono što sam vidio, to nije bilo loše. Bilo je uzbuđenja, ali daleko je to od najvećih mečeva“, kaže Holmes koji je toliko razočaran današnjim boksom da je počeo radije gledati wrestling.

„Mnogi ljudi vole gledati manje kategorije, ali meni to nije to. Ja volim teškaše, volim gledati jake udarače, nokautere koji imaju vještinu, ali toga je sve manje“, zaključio je Holmes.

U raspravu se uključio još jedan bivši teškaški prvak, Lenox Lewis, koji je na zanimljiv način popratio Holmesove opservacije.

gol expired Yoka poslao Hrgoviću opaku poruku i podigao tenzije u nebo: Golemo zanimanje za veliki meč, Amerikanci spremaju bogatu ponudu divider

Slavni Britanac objavio je duhovit post s pripadajućim foto-ilustracijama.

„Ok, to je zabavno“, napisao je Lewis iznad ilustracije na kojoj stoji:

„Izazov je objasniti današnju tešku kategoriju ljudima koji baš i ne prate boks. Kako objasniti da je tip u sredini pobijedio ovu dvojicu sa strane.“

Ispod su postavljene fotografije. U sredini je Fury u fazi dok je imao trbuh do poda i valjda 180 kilograma, a sa strane se kočopere Deonaty Wilder i Vladimir Kličko s isklesanim mišićima.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider