FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IMPRESIVAN I S 45

VIDEO Iz njegovog zahvata nema bijega: "Kraljevski udav" još jednog protivnika prisilio na tapkanje

Aleksei Oleinik najstariji je borac na cijelom rosteru UFC organizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U lipnju ove godine Aleksei Oleinik napunit će 45 godina starosti, a u svoju UFC 273 borbu protiv Jareda Vanderaae ušao je sa 76 profesionalnih borbi iza sebe. Prvu je odradio još u prošlom tisućljeću, odnosno 1999. godine.

Borac je to koji je najpoznatiji po svojim sjajnim gušenjima, zbog kojih je i zaradio nadimak „Boa Constrictor“, odnosno „Kraljevski udav“. I jedan je od boraca koji svoj nadimak nosi s itekakvim pravom te kome je on u potpunosti pogođen. Budući da je Jared Vanderaa postao 47. čovjek kojeg je on prisilio na predaju, a velikom većinom je to odradio gušenjem.

Njegove ruke su hladno oružje

Tehnika kojom je savladao ovog UFC teškaša je tzv. „scarf hold“odnosno narodski bismo rekli jednostavno šal. I to je napravio nakon što ga je njegov protivnik udarcima bacio u probleme. Ne dovoljno dobro da se Rus ne oporavio, odvede borbu na pod, a onda tamo prebaci ruke i krene na vrat. A kad ovaj borac prebaci ruke to u pravilo znači skorašnji kraj borbe.

Nitko u povijesti teške kategorije, a možda i povijesti MMA-a nije gušio na takav način i njegove ruke svakako su jedno od najopasnijih hladnih oružja na svijetu.

Kako je to napravio, možete vidjeti OVDJE, uz dodatak da je ovom pobjedom svakako produžio svoju karijeru na UFC rosteru.

U promociju je došao pobjedom nad Cro Copom

U promociju je stigao 2014. godine, nakon slavlja protiv Mirka Filipovića i nitko nije vjerovao da će se tada 37-godišnji Oleinik toliko dugo zadržati u UFC-u. Ova borba bila mu je 16. u promociji, a u njoj je upisao devetu pobjedu. Čak sedam njih upisao je upravo gušenjem.

Oleinik se čak na kraju našalio nakon pitanje Joea Rogana koliko se još dugo misli boriti. Odgovorio je da ne namjerava još dugo, tek nekih pet ili deset godina. Naravno, uz osmijeh. Sumnjamo da je moguće toliko ga gledati, no svakako ćemo još neko vrijeme imati priliku gledati majstora na djelu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider