FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
promaknuo mu ključni detalja

Nova katastrofalna pogreška suca u kavezu "darovala" pobjedu 34-godišnjem debitantu

Na kontroverzni način je debitant Ben Askren stigao do premijerne pobjede u UFC-u.

Galerija Askren guši Lawlera (Foto: GOL.hr) Lawler i palac (Foto: GOL.hr) Lawler u raspravi sa sucem (Foto: GOL.hr)

Ben Askren debitirao je u UFC-u s 34 godine i nastavio svoj niz bez poraza u profesionalnoj karijeri. Askren je na UFC-u 235 slavio protiv Robbieja Lawlera bulldog gušenjem pred kraj 1. runde. No, nije sve krenulo idealno za Askrena, a i sama završnica meča bila je vrlo kontroverzna.

Sve je krenulo Lawlerovim brutalnim napadom, koji je Askren nekako uspio preživiti. Cijelo lice mu je bilo krvavo nakon svega dvije minute, ali bivši profesionalni hrvač nije odustao od svoje taktike. Ponovno se "zalijepio" za Lawlera, polako ali sigurno ga je oborio s nogu, te dočekao priliku da ga uhvati u tzv. "bulldog choke".

U jednom trenutku desne ruka Lawlera je s Askrenove glave pala na tlo i djelovalo je kao da je ostao bez svijesti. Jedan od najboljih MMA sudaca na svijetu Herb Dean odmah je prišao i pitao ga nekoliko puta je li okej, te mu pritom podigao desnu ruku. Lawler, prema mišljenju suca, nije imao vidljivu reakciju, nakon čega je Dean prekinuo meč.

Međutim kada pogledate usporenu snimku s kamerom koja je izvan kaveza, u jednom se trenutku vidi da Lawler pokazuje palcom da je sve u redu, međutim Dean nije to vidio i nekoliko sekundi kasnije je zaustavio borbu.

Askren guši Lawlera (Foto: GOL.hr) Askren guši Lawlera (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iste sekunde Lawler se pridigao i kao da ništa nije bilo krenuo se žaliti kod zbunjenog Deana, koji pak nije mogao vjerovati da je ovaj pri svijesti. Odmah mu je sudac pokazao da mu je ruka bila mlohava i da nije davao znakove da je prisutan, no Lawler je na prvu bio neutješan.

Nekoliko trenutaka kasnije obojica su se zagrlili, vjerojatno shvatili da su pogriješili, te su razjasnili cijelu situaciju. Bit će zanimljivo čuti Lawlera i njegovo objašnjenje na cijelu situaciju, no to neće promjeniti činjenicu da je Askren debitirao kontroverznom pobjedom i to nakon što je bio na rubu poraza nakon svega 30-ak sekundi.

Recimo da je to druga velika sudačka pogreška na ovako velikom eventu u svega mjesec dana. Na UFC-u 234 Marc Goddard je prekinuo meč, iako se borac grčevito, ali aktivno branio.

Jones udara koljenom (Foto: GOL.hr) Jon Jones obranio pojas unatoč ilegalnim udarcima, Usman demolirao prvaka Woodleyja divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider