FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Uskoro službeno

Konačno dogovoren okršaj za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji UFC-a: Evo kad će se boriti Gane i Ngannou

Ugovori još nisu potpisali, ali dogovorili su datum borbe za pojas prvaka u teškoj kategoriji UFC-a.

UFC-ov teškaški šampion Francis Ngannou dogovorio je prvu obranu svog pojasa kojeg je skinuo oko struka Stipe Miočića u ožujku. U međuvremenu je njegov pojas postao privremeni, a osvojio ga je Cyril Gane pobijedivši Derricka Lewisa. Sad je konačno dogovorena borba za ujedinjenje pojaseva za UFC 270 u siječnju sljedeće godine.

Ugovori još nisu potpisani, ali datum je ESPN-u potvrdio Ngannouov menadžer Marquel Martin. Obje strane su pristale na borbu, a uskoro bi se trebali definirati precizniji detalji, datum će biti 22. siječnja, a lokacija vjerojatno SAD.

Pobjeda Ngannoua protiv Miočića

"Uzbuđeni smo što je konačno sve dogovoreno. Francis je već neko vrijeme spreman braniti svoj pojas i jedva čeka dokazati tko je prvak teške kategorije u UFC-u“, rekao je Ngannouv menadžer Martin.

Podsjećamo, Ngannou je postao prvak teške kategorije nokautiravši Stipu Miočića na UFC-u 260 u ožujku tekuće godine, ali dosad još nije branio svoj pojas. Kako je dugo bio neaktivan, najpopularnija svjetska promocija mješovite borbe dogovorila je okršaj za privremeni pojas u kolovozu. Cyril Gane pobijedio je Derricka Lewisa tehničkim nokautom u trećoj rundi i dogovorio ovaj okršaj.

Ganeov nokaut protiv Lewisa

Spomenuta dvojica nekoć su bili sparing partneri i započeli su trenirati MMA kod istog trenera Fernanda Lopeza u Parizu. Ngannou se 2018. godine odvojio i preselio u Las Vegas, gdje trenira u UFC-ovom Apexu, a Gane je ostao vjeran prvom treneru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider