FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ovaj put pametniji

Khabiba pitali je li šokiran događajima u Afganistanu, mnogi su oduševljeni odgovorom

Khabib Nurmagomedov dobio je osjetljivo pitanje na konferenciji za medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, Khabib Nurmagomedov zamijenio je nedavno svoju borilačku karijeru onom promotorskom. Dagestanac je vlasnik Eagle FC borilačke organizacije koja je sad dobila i svoje energetsko piće Gorilla.

Na konferenciji za medije na kojoj je cijeli posao bio predstavljen Khabib je dobio pitanje ruskog novinara o situaciji u Afganistanu i je li šokiran onim što se tamo događa.

gol expired ''Oprostite mi'': Khabib se ipak javno ispričao zbog izjava o situaciji u Afganistanu divider

Sjećamo se kako je prošle godine oštro napao francuskog predsjednika Macrona zbog podrške slobodi govora u Francuskoj, a nakon ubojstva profesora koji je učenicima pokazao karikature proroka Muhameda.

"Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govore vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i budućem životu. Allah je brz u računici i vidjet ćete. Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhameda više nego svoje majke, očeve, djecu supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte, vratit će im se te provokacije, kraj je uvijek za bogobojazne", napisao je Nurmagomedov tada te objavio fotografiju Macrona koji preko lica ima otisak čizme.

Ovaj put bio je pametniji

Prošle godine su njegove izjave mnoge naljutile, čak i zaprepastile. Svima je poznato kako je on jedan od najistaknutijih svjetskih sportaša koji je posvećen svojoj religiji, no ipak su se te izjave shvatile kao udar na zapadne vrijednosti.

Ovaj put se Khabib vješto izvukao iz pozicije u koju je stavljen, baš kao nekad u oktogonu. Upitao je ruskog novinara ima li on kakve veze s Afganistanom pa kad je ovaj odgovorio da nema, isto je rekao i Dagestanac.

''Želio bih da pričamo o poslu koji je sklopljen, a koji je veliki za ruski sport. Takvo nešto nemaju ni hokej ni nogomet. Ne želim razgovarati o nečemu što se događa tisućama kilometara od nas'', poručio je Khabib.

Takav je odgovor oduševio mnoge jer se ovaj put nije dao uvući u političke vode. Eventualna podrška talibanima sigurno bi negativno odjeknula ne samo u Rusiji već i u cijelom svijetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider