FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''nije me sram ispričati se''

''Oprostite mi'': Khabib se ipak javno ispričao zbog izjava o situaciji u Afganistanu

Khabib Nurmagomedov još jednom se osvrnuo na situaciju u Afganistanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što prije nekoliko dana na konferenciji za medije Khabib Nurmagomedov nije htio komentirati situaciju u Afganistanu, jučer se u Moskvi na još jednom obraćanju medijima ipak na neki način posuo pepelom.

Podsjetimo, legendarni bivši UFC prvak nije se dao uvući u političko pitanje, neki će reći i provokaciju ruskog novinara, koji je ga je pitao je li šokiran onim što se posljednjih dana događa u Afganistanu. Sjećamo se kako je Khabib znao oštro napasti i francuskog predsjednika Macrona zbog izjava nakon prošlogodišnjih islamističkih napada u Francuskoj.

''Želio bih da pričamo o poslu koji je sklopljen, a koji je veliki za ruski sport. Takvo nešto nemaju ni hokej ni nogomet. Ne želim razgovarati o nečemu što se događa tisućama kilometara od nas'', poručio je Khabib novinaru i rekao da ni jedan ni drugi nisu iz Afganistana te da nema smisla da o tome pričaju.

Izbjegao zamku o politici, ali naljutio mnoge prijatelje i navijače

Mnogi su bili zadovoljni ovakvim odgovorom Dagestanca jer ovaj put nije podijelio svoje navijače kao onda kada se žestoko obrušio na francuskog predsjednika.

No nisu ipak svi bili sretni njegovom konstatacijom da nema smisla pričati o nečemu što se događa tisućama kilometara od njih. Opet je dobio pitanje na konferenciji za medije uoči promocije večeri svog Eagle FC-a.

''To sam rekao jer nisam htio komentirati politiku. No dobio sam žestoke reakcije svojih afganistanskih navijača. I sad kad opet pogledam što sam rekao… Imam čvrstu vezu s afganistanskim narodom. Od 2012. godine treniram u Fremontu kraj San Josea, gradu s najbrojnijom afganistanskom zajednicom izvan Afganistana'', iskren je bio Khabib.

''Ne sramim se ispričati''

''Imam dosta bliskih prijatelja iz Afganistana. Mislim da nisam bio dovoljno jasan u odgovoru na ono pitanje. Krivo sam shvaćen jer samo nisam htio komentirati političku situaciju. Nadam se da će mi oprostiti ako sam ih uvrijedio. Ne sramim se ispričati im se jer svi griješimo.''

Khabib se ipak osvrnuo na situaciju u zemlji gdje se dogodila promjena vlasti čija je brzina šokirala svijet.

''Njihov narod pati već jako dugo. Ono što se sad događa tamo neki nisu doživjeli za cijelog života. Bolno je za sve njih, brinem se i želim im sve najbolje'', poručio je Khabib čime je, nadamo se, zadovoljio i svoje afganistanske prijatelje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider