FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ništa od titule

Joyce blokira Zhangov pohod na titulu: Odlučio je aktivirati klauzulu za revanš

Joe Joyce poražen je od Zhileia Zhanga u travnju ove godine liječničkim prekidom, a sada je odlučio aktivirati klauzulu za revanš stoga ćemo ovaj dvojac ponovno gledati u ringu.

Zhilei Zhang (Foto: Afp)

Velika nada engleskoga boksa, Joe Joyce pretrpio je prvi poraz od Zhileia Zhanga ove godine, iako je u meč ušao kao veliki favorit.

Podsjetimo, Zhang je bio posljednji Hrgovićev protivnik od kojega je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 rundi bespoštedne borbe. Joyce je pak, kao velika amaterska i sada profesionalna boksačka zvijezda, prije Zhanga, imao 15 pobjeda, od čega 14 nokautom.

Da Zhang nikako nije za podcijeniti Joyce je vrlo brzo shvatio kada ga je Kineski kontraš počeo probijati desnim direktom iz kontra garda. Kako su runde odmicale oteklina ja Joyceovom desnom oku je rasla, a liječnik je bio primoran zbog boksačeve sigurnosti prekinuti meč u šestoj rundi njihovog dvoboja.

Nakon pobjede 40-godišnji Zhang postao je vrlo atraktivan izazivač svima u vrhu teškaške kategorije, ponajviše jer iza njega stoji ogroman bazen navijača što bi rezultiralo i rekordnom zaradom za bilo kojeg boksača s kojim bi Kinez bio uparen.

U priču se uključio i Hrgović, koji je otvoreno Zhangu ponudio revanš na njegovom domaćem terenu, kako bi se utvrdilo tko je bolji. No, nije on jedini. U javnosti se pojavila informacija da je moguć meč i sa WBC prvakom Tysonom Furyjem, koji se očito ne može dogovoriti oko borbe sa Usykom za ujedinjenje svih najcjenjenijih titula.

No, čini se kako će srebrni kineski olimpijac morati pričekati još za napad na titulu jer je Joyce odlučio aktivirati klauzulu za mogućim revanšom ukoliko izgubi.

Revanš klauzula u boksačkim ugovorima nisu ništa novo. Istu su imali Joshua i Ruiz kada ga je Meksikanac porazio, a i Wilder i Fury su svoju trilogiju gradili upravo na tim klauzulama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider