FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Parkeru, pokraden si"

Joshua prozvao Wildera, on mu odgovorio: Sprema se borba koju svi čekaju!

Anthony Joshua je nakon borbe pozvao Brončanog Bombardera na obračun.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anthony Joshua obranio je svoja tri pojasa naslova prvaka po IBO, IBF i WBA verziji te im pridodao i onaj WBO organizacije nakon što je poslije 12 rundi slavio protiv Josepha Parkera jednoglasnom odlukom sudaca.

Joshui sada nedostaje samo WBC pojas koji je u vlasništvu Deontaya ''Brončanog Bombardera'' Wildera. Naravno, nakon borbe u ringu nije mogao izbjeći pitanje o borbi koju mnogi žele vidjeti.

''Ne zanima me 'hype'. Zanima me samo posao. Idemo ga obaviti. Wilder! Idemo dragi, idemo!'', vikao je Joshua u mikrofon nakon borbe, a odgovor nije trebalo dugo čekati. Wilder je na svom Instagramu napisao da prihvaća borbu s Joshuom, a odmah je počeo i s ''trash talkom'': bocnuo je Joshuu napisavši da je Parker pokraden.

Wilder je svoj pojas obranio sedam puta, a u karijeri ima 40 pobjeda bez poraza. Dojam je da se radi o protivniku koji bi mogao najbolje parirati Joshui, ali to možemo saznati samo na jedan način: okršajem ove dvojice teškaša.

Naravno, puno je pitanja otvoreno i pregovori će sasvim sigurno biti dugotrajni. Pored raspodjele honorara, ključno je i pitanje hoće li se boriti u Europi ili SAD-u.

Teška kategorija se najprije s braćom Kličko, a sada i Joshuom, gotovo u potpunosti preselila u Europu, ali sada i Amerikanci nakon dugo vremena imaju svoju uzdanicu. Nema sumnje da će Las Vegas ili Madison Square Garden biti među najpoželjnijim lokacijama za ovakav borilački megaspektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider