U sunaslovnoj borbi UFC on ESPN eventa u Las Vegasu, na kojem su glavnu riječ vodili teškaši Curtis Blaydes i Alexander Volkov, vidjeli smo vrlo vjerojatno kandidata za najbolju borbu godine. Josh Emmett i Shane Burgos odradili su sjajan meč u perolakoj kategoriji, a pobjedu je u konačnici odnio 35-godišnji Emmett.

Ono što je mnoge iznenadilo i šokiralo je činjenica da je pobjednik Emmett u prvih 15 sekundi ozlijedio koljeno, vrlo vjerojatno potrgao križne ligamente. Unatoč tome je nastavio dvoboj, te je na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tijekom meča Emmett je u nekoliko navrata slao Burgosa u nokdaun i bio blizu završetka, no Burgos je tvrd orah. Uspio je izgurati meč do kraja, no nije se mogao nositi s "bombama" koje je Emmett ispaljivao svako malo.

Mnogi su se borci oglašavali tijekom i nakon meča na društvenim mreža te su hvalili obojicu za predstavu koju su pružili fanovima. Mnogi su njihov okršaj prozvali najboljim u 2020. godini, a jedan od komentara glasio je:

"Želim ih gledati da se bore još milijun puta."

U priloženom videu pogledajte zašto je ovaj okršaj kandidat za jednu od najboljih borbi godine i zašto Emmett kandidira za jednog od kandidata za napad na titulu prvaka.

POBJEDA JOSHA EMMETTA