FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
mma svijet opet podijeljen

Jon Jones opet imao problema s doping testom, ali veliki povratak nije otkazan

Borilački svijet je još jednom na nogama zbog Jona Jonesa…

Jon Jones (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za mnoge jedan od najboljih, ako ne i najboljih UFC borac svih vremena, Jon Jones još je jednom imao problem s doping testovima, no borba protiv Alexandera Gustafssona sljedećeg vikenda u godini nije otkazana.

Podsjetimo, UFC 232 na rasporedu je ove nedjelje od 4 ujutro po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na GOL.hr-u te snimku u večernjim satima na Novoj TV.

Što se zapravo dogodilo? Jonesu je u uzorku koji prikupljenom 9. prosinca pronađena mala količina zabranjene supstance koja se zove 4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3.

Na isti je uzorak bio pozitivan 2017. godine, pa su iz Američke antidopingške agencije javili kako se vjerojatno radi o ostacima tog metabolita. Liječnici su zaključili da se ne radi o novom padu na testu te je, što se njih tiče, Jones čist.

Ipak, u Sportskoj komisiji države Nevade nisu htjeli izdati licencu Jonesu pa je UFC svoj 232. spektakl preselio iz Las Vegasa u Inglewood (dio Los Angelesa) jer je Sportska komisija države Kalifornije Jonesu dala licencu za borbu.

“Imam ovdje izjavu tri različita znanstvenika, imam izjavu direktora WADA-inog laboratorija…svi kažu da nema nikakve potrebe za novom istragom. Ovo nije nova stvar. Ovo je nešto za što je već kažnjen. Već je odslužio kaznu”, tvrdi šef te komisije Andy Foster, piše Fightsite.

Mediji došli do snimke: Uspjela gola skočiti s tri metra visine i pobjeći mužu Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) +5 Rachael Ostovich (Instagram)

MMA svijet opet je podijeljen oko Jonesa. Dok jedni opravdanje USADA-e smatraju logičnim i opravdanim drugi i dalju sumnjaju u Jonesa zbog stalnih problema s nedopuštenih sredstvima. Među njima su i mnogi borci koji su na Twitteru iskazali svoje nezadovoljstvo.

''Sada svi shvaćamo zašto nisi htio pristati na WADA-in test. Možeš u sebi imati i raketno gorivo, svejedno ću te završiti! Novi prvak!'', napisao je Alexander Gustafsson koji se s Jonesom borbi ove nedjelje od 4 ujutro po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na GOL.hr-u.

Jones se javio putem društvenih mreža jer su navijači podivljali zbog promjene lokacije eventa nekoliko dana prije samog održavanja.

'''Htio sam iskoristiti priliku kako bih se ispričao fanovima zbog ovoga što se događa. Ovo je situacija koje je potpuno izvan moje kontrole. Ali i dalje ću biti čovjek i ispričat ću se zbog ovih događanja. Shvaćam da su se mnogi izgubili u ovoj situaciji. Ljudi dolaze iz Švedske, iz Brazila, tu su i drugi borci…osjećam da su frustrirani. Danas je bio paklen dan, baš paklen. Ovo je veliki šok za sve. Danas sam i plakao jer osjećam frustraciju fanova, ali planiram se iskupiti. Barem nekima. Već sam organizirao neke letove i neke karte za neke ljude. Pokušavam popraviti stvari'', prenosi njegove riječi Fightsite.

''Želim se samo pobrinuti da shvaćate da ovo nije moja greška. Ovo je sve izvan moje kontrole. Ali shvaćam vašu bol i zbog toga mi je iskreno žao. Vidimo se u Kaliforniji.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider