FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VRATIO SE NA TWITTER

Jones opet probudio nadu usprkos planovima UFC-a: ''Ja se pripremam za Stipu Miočića, ne znam što se događa''

Dodatna zavrzlama u UFC-ovom teškaškom vrhu nastala je nakon što je Jones izjavio kad, gdje i protiv koga se namjerava iduće boriti.

Jon Jones (Foto: YouTube (UFC))

Ponajbolji MMA borac svih vremena, Jon Jones, neko vrijeme nije koristio svoju najdražu društvenu mrežu, Twitter. Ipak, sad se vratio, a onda je odmah odlučio odgovoriti na pitanja svojih pratitelja.

Naravno da se među njima našlo ono o tome kada će se idući put boriti, a njegov odgovor bio je vrlo zanimljiv, posebno ako znamo da je predsjednik UFC-a Dana White prije samo nekoliko dana izjavio da ćemo Jonesa vjerojatno gledati tek na proljeće.

Jones je spreman

"Ja se pripremam za borbu protiv Stipe Miočića, 10. prosinca u Las Vegasu. Ne znam kakva je situacija između UFC-a i njega te što se događa, no ja sam spreman vratiti se natjecanju. Osobnu ću kontrolirati ono što mogu te ostati spreman i u formi", napisao je Jones.

Jones je još ljetos naveo UFC 282 priredbu, koja će se održati upravo spomenutog datuma, kao onu na kojoj želi odraditi svoj povratak u Octagon, nakon sad već preko dvije i pol godine pauze. 

Čak su prije koji tjedan mediji, uključujući najupućenijeg MMA novinara Ariela Helwanija, krenuli pisati o tome da će UFC organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije između Jonesa i Miočića, baš za navedenu priredbu.

Stipe Miočić Sve su manje šanse da ćemo ove godine gledati Stipu Miočića, hoćemo li uopće? divider

Gore spomenuta izjava Whitea nije išla u skladu s time, a malo je sve razjasnio trener prvaka, Francisa Ngannoua, svojom izjavom za MMA Junkie. Naime, Eric Nicksick tim je putem izjavio kako se njegov pulen, koji još uvijek nije potpisao novi ugovor s UFC-om, želi vratiti početkom proljeća te da gledaju na Jonesa kao protivnika. Dodao je da ima povratnu informaciju da jednako tako razmišlja i vodstvo UFC-a.

Od Miočića je odustao UFC?

Znači li to da je problem kod UFC-a, odnosno da oni više nemaju namjeru spajati Miočića i Jonesa, da ne bi izgubili spektakularni povratnički nastup Ngannoua, ako su eventualno s njim došli do dogovora te je potpis novog ugovora u tom slučaju tek puka formalnost?

Možemo li iz Jonesove izjave zaključiti da Miočić nema preveliki interes za tu borbu? Stipe ponovno trenira, što možemo vidjeti na društvenim mrežama, no teško je znati kako razmišlja kad on o svojoj karijeri gotovo niti ne govori.

Navršio je 40 godina, nije se borio od ožujka prošle godine, a iz malo izjava koje je davao bi se dalo zaključiti da ga zanima isključivo Ngannou i borba za pojas. Znači li to da bi za borbu protiv Jonesa imao problema s motivacijom?

Sve u svemu, već smo se pomirili s tim da se Stipe neće vraćati ove godine, a onda je Jones ponovno sve razbuktao. Nema sumnje kako ćemo ovog tjedna saznati još nešto, možda napokon neka informacija dođe i od onih bliskih UFC-ovom vrhu.

Pobjeda Jona Jonesa protiv Dominicka Reyesa (veljača 2020.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider