FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NOVE INFORMACIJA IZ UFC-a

Sve su manje šanse da ćemo ove godine gledati Stipu Miočića, hoćemo li uopće?

Nade da ćemo napokon ponovno gledati Stipu Miočića u Octagonu splasnule su nakon posljednjih izjava Dane Whitea.

Stipe Miočić (Foto: YouTube)

Jon Jones neće se boriti ove godine. Zapravo, neće se boriti vjerojatno do proljeća. Tako glasi odgovor na pitanje koje je od novinara dobio predsjednik UFC-a, Dana White, a tiče se povratka Jonesa na UFC 282 priredbi u prosincu.

Zašto je to bitno? Prije svega zbog toga što je Jones još ljetos sam označio taj datum putem objave na Twitteru, a i zbog toga što su mediji ovog mjeseca krenuli pisati o tome da bi se tada trebao boriti protiv Stipe Miočića za titulu privremenog prvaka teške kategorije.

UFC se nada produljenju ugovora s Ngannouom

Sad se sve mijenja, odnosno sam spomen proljeća daje nam na uvid planove UFC-a, koji bi se ticali produljenja ugovora s Francisom Ngannouom, koji bi se tada mogao vratiti u Octagon, preko godinu dana nakon obrane titule protiv Ciryla Ganea.

Gledajući kako je UFC inače lak na obaraču po pitanju borbi za privremenu titulu nekih drugih kategorija, pravi je kuriozitet da se to nije napravilo u kraljevskoj kategoriji, posebno jer je Ngannou na oporavku do kraja godine te još uvijek vrlo glasan po pitanju napuštanje UFC-a ako oni ne dodaju u ugovor klauzulu koja bi mu dozvolila boksačke mečeve izvan promocije. A to je nešto što UFC nema namjeru na takav način dozvoliti apsolutno nikome.

(Pre)duga Miočićeva pauza

Stipe Miočić nije se borio od ožujka prošle godine, kad je nokautiran u borbi protiv Ngannoua. U međuvremenu je proslavio 39., pa u kolovozu ove godine i 40. rođendan. A peto desetljeće je ono gdje više niti jedan borac nije uspio biti na ranijoj razini pa je teško očekivati to i od Miočića, posebno dok nismo upoznati s time koliko i kako trenira te kakve su mu uopće namjere.

Da, ponavljao je Stipe kako ne želi završiti karijeru na ovakav način te kako je treća borba protiv Ngannoua ono što on želi, no postupcima to nije pokazao. Ne pojavljuje se na UFC priredbama, ne komentira događanja u promociji te se zapravo ne ponaša kao UFC borac.

Dakle, Miočić se neće sigurno ove godine boriti protiv Ngannoua, a očito niti protiv Jonesa. Pitanje je kakve su šanse da ga bilo koja druga borba navede u borilište. Vjerojatno male jer svime što radi je pokazao da mu ništa više osim pokušaja povratka pojasa u svoje vlasništvo nije bitno.

Ako UFC produži s Ngannouom i dogovori borbu protiv Jonesa, koja će se održati u proljeće, to znači još dulje pauza za Miočića. Možda čak i do njegovog 41. rođendana, a tada će biti dvije i pol godine bez borbe. Ima li tada ikakvog smisla vraćati se? Odgovor si dajte sami.

Preostaje nada da Ngannou i UFC ostanu pri svojim statovima te da Kamerunac napusti UFC. Onda je Stipe svakako prvi izbor i sigurno će se boriti za titulu.

Hoće li to biti protiv Jonesa, u tom slučaju je nebitno. Ali isto tako vjerojatno da ćemo gledati posljednju Stipinu borbu. Jer on je tip osobe čiji bi stil odlaska bio na tronu. S pojasom koji toliko voli zvati svojim. A na taj način mu ga više nitko ne bi mogao oduzeti. No, trebat će ga osvojiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX