FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uistinu je poseban

Brazilac koji bi mogao prekinuti dominaciju Jona Jonesa bizarno se ozlijedio u proslavi pobjede

UFC borac Johnny Walker nije dobio ime po viskiju, ali je u najjaču MMA organizaciju stigao da ispiše povijest.

Johnny Walker (Screenshot)

Jon Jones obranio je titulu UFC prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Anthonyja Smitha. Bila je to uvjerljiva Bonesova predstava, na kojoj će ipak ostati mrlja zbog ilegalnog udarca koljenom u glavu, zbog kojeg je mogao biti diskvalificiran. Spasio ga je njegov suparnik Smith, koji je sucu rekao da je u redu i da se želi dalje boriti, iako je u tom trenutku uvjerljivo gubio na bodove.

Jon Jones i novi prvak veltera Kamaru Usman priča su večeri u svijetu slobodne borbe, ali ništa manje ne zaostaje ni 26-godišnji Brazilac Johnny Walker. On je iznenada upao na preliminarni popis borbi umjesto Ovincea Saint Preuxa, te se borio protiv Miše Cirkunova u svojem trećem nastupu u UFC-u. Sve je bilo gotovo nakon 36 sekundi, kada je Walker "letećim koljenom" u nokdaun bacio Cirkunova i potom ga "ground and poundom" dovršio.

U proslavi pobjede iščašio rame

To je treća uzastopna pobjeda prekidom u 1. rundi za Walkera u isto toliko mečeva u UFC-u te treći uzastopni bonus za "najbolju izvedbu večeri". Osim za spektakularni završetak borbe, Walker se pobrinuo i da njegova proslava pobjede bude zapamćena. U pokušaju da izvede "crva" Brazilac je pri padu na tlo iščašio rame.

"Moram vježbati proslave. Sve što vježbam radim savršeno, ali proslave ne treniram. Morat ću", rekao je nakon borbe u razgovoru s novinarima.

Tri impresivna nastupa protiv Khalila Rountree Juniora, Justina Ledeta i Cirkunova vinut će Walkera u Top 10 izazivača za pojas, koji u poluteškoj kategoriji drži nedodirljivi Jon Jones.

PROSLAVA WALKERA I OZLJEDA

Neuobičajeno inteligentan i racionalan borac

Brazilac je visok 198 centimetara i ima nevjerojatni raspon ruku od 208, što ga uz lijepu tehniku i očito brutalnu snagu udarca čini jako, jako opasnim za sve borbe u poluteškoj, ali i teškoj diviziji. Osim što je odličan borac, Johhny Walker je vrlo inteligentna i racionalna osoba. Mnogi bi borci nakon ovakvih pobjeda prozvali predsjednika UFC-a Danu White da im daju borbu za naslov, ali ne i Walker.

"Spreman sam za Jonesa, ali želim još odraditi nekoliko borbi prije njega. Mislim da bih ga već sada mogao pobijediti, ali želim biti siguran, a to ću biti kada steknem još dodatnog iskustva u borbama", kazao je Brazilac.

On se u UFC probio kroz Contender Series, koji organizira predsjednik UFC-a Dana White, u kolovozu prošle godine. Do tada je, kako sam kaže, trenirao i preživljavao.

"Borio sam se u raznim organizacijama i preživljavao s malo novca. Sada će moj život biti malo bolji."

Walker je za tri uzastopna bonusa dobio po 50 tisuća dolara, što će mu zasigurno olakšati nastavak karijere.

INTERVJU S JOHNNYJEM WALKEROM

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider